Jednotka pražských hasičů z Petřin zasahuje u střetu osobního auta a tramvaje v pražských Střešovicích. Hasiči vyprošťují řidiče automobilu,“ prozradil na Twitteru mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka v pondělí krátce před jednou hodinou odpoledne.

Na místo vyjela i záchranná služba na pomoc řidiči. Toho ze zaklíněného vozidla během několika minut dostali hasiči. „Na místo dojeli během sedmi minut záchranáři - specialisté na urgentní medicínu,“ prozradila pro Blesk.cz mluvčí záchranné služby Jana Poštová. „71letého muže po vyproštění převezli se zlomeninou klíční kosti do Ústřední vojenské nemocnice,“ dodala. Hasiči místo zajistili proti vzniku požáru.

Přerušení dopravy

Nehoda se dotkla linek číslo 1 a 2. „Provoz je přerušen v obou směrech. Bude zavedena náhradní autobusová doprava Vozovna Střešovice - Sídliště Petřiny,“ ihned po nehodě reagoval dopravní podnik. Pražští hasiči pak spolu s hasiči dopravního podniku odklidili havarované auto z kolejí. Ve čtvrt na dvě tak byl opět provoz tramvají obnoven.