Mezi přijatými pacienty nejvíce dominovali ptáci, především kachny, kosi a labutě. Ze savců se k nám hojně dostávali netopýři, zajíci a veverky. Z celkového počtu živočichů jsme ošetřili 1425 dospělých a 1228 mláďat," píše se ve zprávě organizace Lesy hlavního města Prahy (LHMP), která stanici provozuje.

Stanice přijala například kolonii netopýrů rezatých, šlo o 199 zvířat. Ta byla zachráněna z větrací šachty jednoho domů v Libni. Netopýři byli na jaře vypuštěni do Stromovky. K nim bylo přidáno deset zachráněných netopýrů pestrých.

Vedoucí ošetřovatelka o záchraně netopýrů:

Zachráněna byla například také dvě výří mláďata, jejichž otce srazilo auto a matka se o ně nezvládla sama postarat, či mládě muflona, které se narodilo se zlomenou nohou a nemohlo následovat matku. Nově se zaměstnanci stanice postarali mimo jiné o jezevce lesního, kuny lesní, krtka obecného, mývala severního, tchoře tmavého a hýla obecného.

Záchranná stanice pro volně žijící živočichy funguje v současné podobě od roku 2012 a sídlí v Jinonicích. Jejím úkolem je pomáhat zachráněným zvířatům a následně je vypouštět zpět do přírody.

Fotogalerie
22 fotografií
Video
Video se připravuje ...

Netopýři dostali nový domov. Ve Stromovce najdou nové přátele Eva Fornálová