Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děti v Uherském Brodě skončily v rozpáleném autě: Zamkly se tam prý samy

Děti v Uherském Brodě skončily v rozpáleném autě: Zamkly se tam prý samy (ilustrační foto)
Děti v Uherském Brodě skončily v rozpáleném autě: Zamkly se tam prý samy (ilustrační foto)  (Autor: istock.cz)
Autor: dce - 
9. července 2018
10:43

Pár doslova horkých chvilek si prožila rodina z Uherského Brodu v neděli dopoledne. Dvě malé děti se zamkly v autě zaparkovaném na slunci - zoufalým rodičům naštěstí pomohli hasiči.

K dramatické události došlo v neděli na parkovišti u obchodního domu Tesco v Uherském Brodě. „Po vystoupení rodičů z vozidla a pohybu kolem něj se v nestřeženém okamžiku děti nedopatřením uvnitř auta zamkly, klíče od vozu ale zůstaly vevnitř,“ informoval Deník.cz mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Auto bylo jako naschvál zaparkováno na přímém slunci, a tak hrozilo, že se děti uvnitř rychle přehřejí. Začal závod s časem. Rodiče ale duchapřítomně zavolali místní profesionální hasiče, kteří byli během několika minut na místě.

Vůz se pokoušeli otevřít bez použití násilí, ale byli připraveni rozbít okénko, kdyby děti v autě začaly kolabovat. „K takovému zákroku ale nemuseli přistoupit, protože vůz během krátké chvíle odemkli a děti v pořádku předali jejich rodičům,“ dodal Roman Žemlička.

VIDEO: Podívejte se na dramatickou záchranu holčičky z rozpáleného auta, kterou tam nechali rodiče a odešli na nákup. 

Video  Rodiče nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci  - MP Brno
Video se připravuje ...

soorry ( 9. července 2018 12:20 )

Je to neš´tastná událost a moment. rada: vždy si nechte jedny dveře nedovřené, nikdy se auto nezamkne. platí to jak pro pohyb kolem auta s dětmi, a taky v zimě když si auto necháváte trochu rozběhnout. Vím o případě, kdy se takhle auto zamklo samo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání