Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rock for People 2018 report: The Prodigy to MAXIMálně rozjeli, ale to nebylo to jediné…

Autor: shp - 
7. července 2018
11:45

Místo činu: Hradec Králové. Akce: Rock for People 2018. Hlavní cíl: vystoupení legendárních The Prodigy. Mise: splněna! Ro(c)k se s Ro(c)kem sešel a nastal opět čas podívat se na “Rockáč,“ jeden z nejklasičtějších českých festivalů, který opět letošním ročníkem potvrdil svou pověst. Návštěva se rozhodně vyplatila.

Letošní ročník začal o den dříve. Na programu byl již v úterý večírek pro nedočkavé. My jsme zamířili na Rockáč ve čtvrtek. Bez řečí jsme se nejvíc těšili na The Prodigy. Kdo by se netěšil, že? Jel jsem na ně už popáté a stejně jsem nelitoval. Na místo areálu Festivalparku – bývalého vojenského letiště - jsme dorazili časně před setměním a dobře jsme udělali.

Rock for People je fesťák, který si zakládá nejenom na multižánrovosti, ale i na bohatém doprovodném programu. Kdo si chtěl jít zaplavat, využil bazén, kdo se chtěl oddávat žracím orgiím, měl k výběru nespočet stánků s jídlem a došlo i na sport. Nuda neexistovala, kamkoliv se člověk vydal, bylo co dělat.

Hudebně jsme začali Sixtem “Sugarmanem“ Rodriguezem. Jeho hudba se neřadí ke stylům, které bych poslouchal, ale doplnit si hudební vzdělání není na škodu. Přece nejsem ignorant. Legenda s kytarou v ruce neopomněla zahrát ani svůj nejslavnější hit a já alespoň poznal jinou hudební sféru.

Následovala prohlídka celého areálu, kde se k mému překvapení pohybovalo mnohem víc přátel a známých, než jsem čekal. Natěšenost se stupňovala a The Prodigy se blížili. Sakryš, to zase byla pecka. Jejich vystoupení nepostrádalo energii, sílu a mocnost. Zpěvák Keith Flint, rapper Maxim Reality a klávesák a producent Liam Howlett předvedli, že vůbec nepatří do starého železa.

Tito pánové měli totiž více energie než mnohem mladší vystupující. Zazněly klasické hity jako Omen, Voodoo People, Firestarter a Smack My Bitch Up a všichni přítomní – mladí i starší, znali texty a řádili jako pominutí. Vystoupení The Prodigy byl opět zážitek. Ne tedy, že bych čekal opak. Kdo ho minul, může jen litovat.

Party pro mě ale nekončila, po řežbě od The Prodigy jsme zamířili na liquid funk zpívánky od Sigmy a poté na Let It Roll stage, kde to rozjeli Dirtyphonics. Toto francouzské duo totiž mixuje drum n bass s různými podstyly dubstepu jako brostep, metalstep nebo drumstep. To byla mela. Kdo neměl dost, čekala ho drum n bass a jungle legenda Aphrodite. Domů jsme odcházeli znaveni, ale spokojeni. Co vy? Tak zase za rok ahoj!

Zobrazit celou diskusi