„Tak nám shořela chaloupka," oznámil na sociální síti režisér, dramatik a scenárista. Jenže smutný z toho nebyl! „Ovšem na naše přání a pár dní po jejím postavení," objasnil s tím, že požár proběhl pouze v rámci natáčení jeho nové pohádky Kouzelník Žito.

I tak ale nakonec na place nebyla nouze o napínavé chvilky. Ačkoliv bezpečnost měl Zelenka zajištěnou, vysokých plamenů a stoupajícího kouře si všimli i lidé v okolí. „Hasiče jsme měli vlastní, leč neznámý pozorný občan Prahy bleskurychle povolal ty, co momentálně bděli nad Prahou. Při natáčení této pohádky jsme tak neplánovaně prověřili i připravenost pražských hasičů," líčil na Facebooku.

„K jejich cti nutno dodat, že nás za ohromného houkání překvapili za 7 minut po blafnutí ohně. Takže buďte klidní. Kdyby Vám hořel dům, do 7 minut je tam máte!" pochválil rychlý zásah hasičů režisér, který často spolupracuje také s Jiřinou Bohdalovou (87). Zřejmě ale nejprve moc nadšený nebyl, když mu příjezd hasičů narušil natáčení. Ve výsledné pohádce si ale divák jistě ničeho nevšimne.

VIDEO: Zdeněk Zelenka po operaci kyčle: Natáčení s Bohdalovou plné malérů!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Zelenka po operaci kyčle: Natáčení s Bohdalovou plné malérů! Petr Macek, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
30 fotografií