Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dokonalý výhled: Projděte se po nejšílenějších mostech na světě

/
  • Dokonalý výhled: Projděte se po nejšílenějších mostech na světě
    1. října 2018 ● 18:00

    Občas architekt musí zapojit do návrhu stavby ty nejdivočejší nápady, aby dokázal propojit nepropojitelné. Objevte mosty, které vedou na místa, na něž bychom se bez nich horko těžko dostali. Prohlédněte si jejich konstrukce od těch nejmodernějších až po ty nejprimitivnější. Některé budí lehkou nedůvěru, jiné zas obdiv a jsou i takové, na něž byste bez pořádné dávky odvahy (nebo lehkého posilnění) jen tak nevstoupili.

  • 1.

    Langkawi Sky Bridge (Malajsie)

    Sky Bridge na Langkawi
    Autor: Profimedia
    Sky Bridge na Langkawi rozhodně není pro nikoho s panikou z výšek.
    Můžete se díky němu projít po nebeských výšinách a obdivovat koruny stromů deštného pralesa. Vznikl v roce 2004 a je zavěšený na nosníku dlouhém 82 metrů. Procházka nebude dlouhá, ale pouhých 125 metrů opravdu není pro ty, kterým se z výšek točí hlava, protože most se při chůzi lehounce pohupuje.

  • 2.

    Storseisundbrua (Norsko)

    Tak trochu opilý Storseisundet Bridge v Norsku
    Autor: Profimedia
    Zdá se vám, jako by stál Storseisundet Bridge trochu nakřivo? Vidíte dobře. Norský most, po němž vede jedna z nejnebezpečnějších silnic na světě jménem Atlantic Ocean Road, vypadá, jako by se trochu společensky unavil. Křivka mostu se nachází ve výše 260 m a při špatném počasí doporučujeme se této cestě raději vyhnout, vypadá totiž, jako by vedla do prázdna.

  • 3.

    OCBC Skyway (Singapur)

    OCBC Skyway s pohádkovými stromy
    Autor: Profimedia
    OCBC Skyway v Singapuru vám nabídne neskutečný výhled na visuté zahrady Bay a nádhernou procházku ve výšce 22 metrů. Budete obdivovat 18 gigantických stromů (inspirovaných australskými Karri), a vzpomenete si na příběh princezny Monoke. Doporučujeme procházku naplánovat na soumrak, osvětlení vám vyrazí dech.

  • 4.

    Prosklený most u Čang-ťia-ťie (Čína)

    Nejdelší skleněný most na světě v Číně
    Autor: Profimedia
    Most poblíž čínského města Čang-ťia-ťie je jen pro otrlé. Rozkládá se nad hlubokým kaňonem a má prosklené dno, takže si všechny přírodní krásy užijete bez překážek. 430 metrů dlouhou procházku nedoporučujeme na první rande, vašemu doprovodu by se mohla ze vší té krásy podlomit kolena.

     

    Video: Nejdelší skleněný most v Číně

     

  • 5.

    Lanový most Carrick-a-Rede (Severní Irsko)

    Carrick-a-Rede Rope Bridge v Irsku
    Autor: Profimeda
    Poslední zastávku uděláme na pobřeží Severního Irska. Lanový most Carrick-a-Rede nabízí také řádný adrenalin. Ve výšce téměř 30 metrů nad rozbouřenými vlnami moře můžete pozorovat rozmanité skalnaté irské útesy a meditovat v divoké přírodě.

    Fotogalerie
    13 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy