Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sluneční brýle: Jaké si vybrat? Víme, kde koupíte letošní trendy!

2. června 2019 | 06:00

Sluneční brýle jsou letní nutností. V obchodech je tolik možností a někdy je zkrátka těžké najít ten pravý kousek, který vám přesně padne. Každému sluší totiž jiný tvar. Jaký tedy vybrat a jaké jsou letošní trendy?

I sluneční brýle musíte vybírat podle toho, aby vám seděly. Klíčové je v tomto případě znát svůj tvar obličeje. Vyberte si nový kousek podle našeho návodu. Nejprve tu máme základní pravidla bez ohledu na to, jaký tvar obličeje máte. Horní kraj brýlí by měl kopírovat obočí, neměl by ho přesahovat. Dejte si pozor i na to, abyste měla správnou šířku nosníku, ta určuje pohodlí nošení a správnou pozici brýlí.

Pro ženy s oválným obličejem máme dobrou zprávu: stejně jako v případě účesů vám sedne téměř vše. Můžete si tedy dovolit si s výběrem pohrát. Majitelky kulatého obličeje by se měly zaměřit na to, aby obličej opticky zúžily. Sáhněte proto po hranatých obroučkách. Naopak se vyhýbejte příliš malým brýlím a těm kulatým, ty váš obličej ještě více zakulatí.

Naopak oválné tvary brýlí se skvěle hodí pro čtvercový tvar obličeje. Obličej, který je širší v lícních kostech a směrem k bradě se zužuje, má trojúhelníkový tvar. Takovému typu nejvíce sluší brýle s jemnými obrubami. Vyhýbejte se brýlím, které mají výraznou horní linku, ta by vrchní část obličeje ještě rozšířila.

Pokud máte delší špičatou čelist a širší čelo, váš obličej má srdcovitý tvar. Vyzkoušejte silné, nebo naopak velmi tenké obroučky. Dolní obruba by měla být nenápadná.

A jak je to s letošními trendy? Loni byly hitem úzké brýle, které slušely málokomu. Letos to není o nic lepší. Velké brýle připomínající ty, které si berete na lyže nebo na kolo. Tento trend si zatím neoblíbilo moc lidí, s hrdostí je ale nosí Rihanna.

Rihanna se zamilovala do nového trendu.
Autor: profimedia.cz

Trendy jsou však i slušivé tvary, jako jsou třeba kočičí brýle nebo velké kousky s plastovými obroučkami. Kdo má odvahu, může rozhodně vyzkoušet i kulaté tvary, které připomínají dobu hippies. Na ty nejkrásnější kousky se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Tošnarová