Šofér ve Fordu Mondeo se i díky opilecké euforii nevěnoval plně řízení, o nějakém přehledu o dění na silnici nemohla být tudíž ani řeč. Bohužel ve stejnou dobu se po vozovce pohyboval i šestadvacetiletý chodec, který vedl jízdní kolo.

„Došlo ke střetu vozidla s chodcem. Ten utrpěl těžké zranění a zůstal ležet v silničním příkopu. Řidič však nezastavil a pokračoval v jízdě dál,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

První pomoci se vážně zraněnému dostalo od ženy, která jej doprovázela. Cyklistu přepravil vrtulník do brněnské nemocnice v Brně.

Díky rychlému předání informací se policistům podařilo řidiče i s jeho autem vypátrat a zadržet. „Vyšlo najevo, že hodinu po vážné kolizi mu v krvi proudilo 1,87 promile alkoholu. Dále jsme zjistili, že oba chodci neměli na sobě žádné reflexní prvky a jízdní kolo nebylo vybaveno stanoveným osvětlením,“ dodal mluvčí.

Přesnou příčinu nehody zjišťují policisté. Téměř dvě promile v krvi a navíc ujetí od zraněného, to se bude řidiči ze Znojemska každopádně obtížně vysvětlovat.

VIDEO: Opilý řidič se 2 promile v „akci“ v Brně.