Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Záhadný konec pátrání po olomouckém radním Petříkovi: Není jasné, co se stalo

Autor: shp - 
27. června 2018
18:38

Olomoucký radní Miroslav Petřík (ČSSD), který je od začátku května pohřešován a policie po něm vyhlásila pátrání, již není v databázi pohřešovaných osob. Policie důvody stažení jeho jména z databáze nevysvětlila, jejich krajská mluvčí Tereza Neubauerová pouze řekla, že k případu nejsou žádné nové informace ke zveřejnění.

Petřík byl pohřešován od 6. května. Kvůli své nepřítomnosti byl odvolán před dvěma týdny z místa ředitele a předsedy představenstva Technických služeb města Olomouce. V databázi pohřešovaných osob není Petřík zřejmě ode dneška. Policisté se však k tomu na dotaz ČTK blíže nevyjádřili.

K tomu případu nemám žádné nové informace. Až budou nějaké nové informace, určitě se k nim vyjádří tisková mluvčí z Olomouce. Bližší informace k tomu případu nejsou,“ řekla krajská policejní mluvčí Neubauerová. Podle informací, které získala ČTK z neoficiálních zdrojů, by měl být Petřík v zahraničí.

Petřík v neděli 6. května odešel z místa svého bydliště v Olomouci neznámo kam a od té doby o sobě nepodal zprávu. Pátrání po zmizelém politikovi policie vyhlásila 11. května poté, co nedal o sobě nikomu včetně rodiny vědět, nepřišel do práce a zrušil schůzky. Podle policie byl spatřen v Brně tři dny po odchodu z domova.

Regionální média spekulovala o tom, že by Petříkovo zmizení mohlo souviset s prověřováním veřejných zakázek na protipovodňová opatření v Olomouci. Hanácký večerník přišel s hypotézou, že Petřík mohl být zařazen do programu na ochranu svědků. Policie ale následně zopakovala, že po Petříkovi pátrá.

Místopředseda krajského výkonného výboru ČSSD Petřík měl kandidovat za stranu v komunálních volbách v Olomouci, navržen byl na čtvrté místo. Podle Mladé fronty Dnes již straníci rozhodli o stažení jeho jména, konečnou podobu kandidátky tento týden schválí místní ČSSD. Představenstvo Technických služeb města Olomouce jej odvolalo z funkcí v městské firmě 11. června, důvodem byla jeho dlouhodobá nepřítomnost v zaměstnání.

naidka ( 28. června 2018 09:11 )

Petřík se odstěhoval do Humpolce.

dietr ( 28. června 2018 08:32 )

Pravděpodobně jim poslal pozdrav ze záhrobí

oskart ( 28. června 2018 07:00 )

...a vzpomeňme, z kolika dalších "koryt" byl odvolán,pěkný pták,policie opět "pomáhá a chrání"...

krista2018 ( 27. června 2018 23:50 )

Zapomněl se u milenky a potom se bál jít domů. Jó ti hoši nikdy nedospějí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání