Okolo jedenácté hodiny noční se do činžovního domu v Holešovicích přikradla neznámá žena. Vypáčila dvoje vchodové dveře a díky tomu se dostala do sklepních prostor. Místo si řádně prohlédla a pak začala vykrádat jeden sklep za druhým.

Ještě napodruhé se do sklepů vydala sama, ale při třetí návštěvě si přivedla ženskou posilu. Kolem páté hodiny ráno už byly obě ženy pryč. „Ze sklepů odcizily minimálně dvě jízdní kola a několik tašek a kufrů naditých různými věcmi. Způsobenou škodu si okradení prozatím vyčíslili, jak na odcizených věcech, tak na páčením poškozených vstupních dveřích a dveřích do jednotlivých sklepů, na bezmála sto tisíc korun,“ jmenuje škody policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ženy jsou prošetřovány pro podezření z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Za tyto přečiny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Na základě záznamů z bezpečnostních kamer se nepodařilo ženy ztotožnit ani vypátrat. Policisté tedy prosí o pomoc veřejnost. Pokud ženy poznáváte, zavolejte na linku 158.

Fotogalerie
5 fotografií