Ve středu ráno čekal všechny studenty a zaměstnance, kteří pravidelně docházejí na České vysoké učení technické v pražských Dejvicích, pořádný šok. Zkoušky ani státnice, které koncem června probíhají, dnes nesložili - budovy totiž museli urychleně opustit. Anonym v místě nahlásil bombu. 

Všechny budovy dotčené výhrůžkou byly evakuovány. Policisté megafonem vyzývají, aby se nikdo nezdržoval v blízkosti budov,“ informovali policisté během dopoledne. S evakuací téměř deseti tisíc lidí, kteří se v areálu nacházeli, pomohli také hasiči z centrální a petřinské stanice. 

Výbušninu nahlásil anonym ve středu ráno e-mailem, pyrotechnik budovy prohledával přibližně do čtyř odpoledne. „Prohlídka všech budov byla ukončena s negativním výsledkem. Žádná výbušnina se tam nenacházela, opatření ze strany PČR tak bylo skončeno. Nyní budeme pátrat po pachateli šíření poplašné zprávy,“ informovali policisté. V případě odsouzení hrozí pachateli až tříleté vězení. Kvůli opatření byly po dobu zásahu uzavřeny ulice Studentská, Technická a Flemingovo náměstí.

Není to letos poprvé, co se pražská vysoká škola stala terčem anonymních výhrůžek. V dubnu a následně i v květnu museli policisté evakuovat také několik budov Vysoké školy ekonomické, kde stejně jako v tomto případě nahlásil anonym bombu prostřednictvím elektronické pošty. Pyrotechnik prohledával budovy na náměstí Winstona Churchilla na Žižkově i na Jižním Městě, žádnou bombu ale nenašel.

Fotogalerie
10 fotografií