Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strážník z Mýta zastřelil vyhazovače Radka (†21): Vraha se zastal ministr!

Autor: ČTK, lm - 
25. června 2018
22:10

Odcházející ministr spravedlnosti Robert Pelikán podal stížnost ve prospěch Pavla Koblížka, který koncem roku 2014 zastřelil před diskotékou ve Vysokém Mýtě jednoho člověka a druhého těžce zranil. Případem se tak bude muset znovu zabývat Nejvyšší soud, napsal server Seznam Zprávy. Někdejší strážník Koblížek si za vraždu odpykává patnáctiletý trest. U soudu se hájil tím, že jednal v nutné obraně.

Nejvyšší soud by měl podle Pelikána znovu prozkoumat, zda Koblížek nejednal v akutním stresu. „Útok poškozených, který se stupňoval, vnímal tak, že může přerůst v násilí ohrožující jej na životě,“ uvedl podle serveru ve stížnosti Pelikán. Ministr argumentuje i tím, že Koblížek oba protivníky střelil při fyzické potyčce jen jednou.

Krajský soud v Hradci Králové původně Koblížka zprostil obžaloby, ale Vrchní soud v Praze takový výsledek kauzy nepřipustil. Napodruhé krajský soud uložil Koblížkovi podmínku za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví. Vrchní soud i poté verdikt změnil a za vraždu vyměřil 15 let nepodmíněně.

Koblížkovi loni nevyhověl ani Nejvyšší soud. Nejprve mu sice odložil výkon trestu, nicméně nakonec jeho argumenty nevyslyšel. Případ posuzoval i Ústavní soud, který došel k závěru, že Koblížek překročil meze nutné obrany.

Incident se odehrál v prosinci 2014 ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Opilý strážník Koblížek se domáhal vstupu na diskotéku. Obsluze ukazoval odznak strážníka a se společníky požadoval vstup zdarma. Ochranka jej ale dovnitř nepustila. Muži začali odcházet a jeden z nich zřejmě dovnitř nastříkal pepřový sprej.

Lidé z klubu pak Koblížka se společníkem začali pronásledovat, chtěli, aby kvůli dořešení incidentu počkal na příjezd přivolané městské policie. Podle Koblížka se chovali agresivně, proto jednou vystřelil do vzduchu a následně zbraň obrátil proti svým sokům. Jeden člověk na následky zranění na místě zemřel.

Video  Poslední sbohem Radkovi, kterého zabil opilý strážník!  - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

st.rec ( 26. června 2018 08:10 )

Škoda že žádný ministr nikdy neřešil zločince v talárech a ni tenhle se neobtěžoval odpovědět. https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání