Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kuchař sekal v restauraci krysám hlavy. Majitelce se z toho udělalo zle

Autor: Mii - 
25. června 2018
22:05

Hodně drsné záběry se objevily na internetu poté, co hygienická kontrola zavřela barbecue restauraci Dixie Pig. Podnik na Floridě porušoval celou řadu předpisů. A místní kuchař se na videích navíc bavil tím, že krysám na podlaze sekal hlavy sekyrou. Právě přítomnost krys byla přitom jedním z důvodů, proč hygiena restauraci zavřela.

Případ se týká pobočky Dixie Pig v Oaklandu. Do restaurace 14. června vkročila neohlášená hygienická kontrola a zaznamenala 14 porušení předpisů. Mezi nimi byly nesprávné skladování syrového masa a nálezy krysích výkalů. Výkaly se nacházely jak na pracovní ploše, kde probíhala příprava jídla, tak ve skladu.

Hygienici restauraci do odvolání uzavřeli. Tehdy ale ještě netušili, že nejhorší skutečnost se o ní teprve dozví. Jakmile vydali zprávu o stavu restaurace, na internetu se objevila série videí, kde místní kuchař seká na podlaze podniku krysám hlavy. Kuchař má u toho v ruce malou sekyru, informují Local 10 News.

Pozor, video obsahuje drastické záběry:

Na jednom z videí je slyšet jeho kolega, který se ho ptá, zda mu to přijde normální. „Ne, nesekej jí hlavu. Co se to s tebou, sakra, děje?“ povídá hlas.

Majitelka restaurace zmiňuje spiknutí

Videa natočil zaměstnanec restaurace, který dal výpověď poté, co zjistil, že k podobným hrůzám v restauraci dochází. Ještě před tím si stěžoval majitelce Sherrie Gentryové, ale jeho připomínky ignorovala. Právě tento zaměstnanec proto zavolal hygienickou kontrolu.

Gentryová si nyní myslí, že její personál se proti ní spolčil. „Ne, v našem jídle krysí exkrementy nejsou. Vážně nikde nejsou,“ tvrdila pro Local 10 News. Sama ale přiznala, že videa se sekáním hlav krysám jsou za čárou. „Abych pravdu řekla, je mi z toho špatně. Opravdu,“ uvedla majitelka.

Najala si proto firmu, která provede úklid kuchyně. „Od té kontroly jsme strávili 24 hodin úklidem. Všechno jsme umyli a zkontrolovali každý kout,“ popisoval místní manažer kuchyně. Zda ale majitelka vyhodila i kuchaře, který vystupuje ve videích, není známo.

Zobrazit celou diskusi