Aby Vlastina Svátková, známá z filmu Ganger Ka, rozjela svou kariéru, odjela do Mnichova fotit pro Bravo Girl s křečovitým úsměvem od ucha k uchu. Po celodenním focení ji agentka poslala do Tokia. „Tam mi bylo bohužel v pase naměřeno 63 cm, takže mě Japonci chtěli okamžitě odeslat zpátky, protože jsem opravdu až moc tlustá, a o měsíc nato jsem poslouchala v Barceloně, že jsem opravdu až moc hubená a pokud radikálně nepřiberu, pošlou mě domů. A taky to udělali a mně se ulevilo,“ svěřila se Svátková se svými prvními zážitky z modelingu.

Tato branže ji neuspokojila, a proto ke studiu dvou vysokých škol na rodném Slovensku zabrouzdala do Prahy zkusit psaní. „Když jsem přijela na pohovor do Elle, řekla jsem tehdejší šéfredaktorce, že chci nastoupit na její místo. Bylo mi dvacet a Jana Ciglerová měla smysl pro humor, a tak mě přijala. Šéfredaktorkou jsem se nestala, po půl roce se se mnou rozloučili, protože jsem se chovala jako absolutní idiot,“ zavzpomínala Vlastina s tím, že se poté rozhodla zkusit štěstí jako herečka.

Jenže žádné lákavé nabídky na hlavní role nepřicházely a Svátková, nyní už Kounická, se před lety psychicky hroutila. Do toho všeho se denně prala s nemocí zvanou bulimie, kterou překonala až po narození svého prvního syna.

A teprve tehdy zvítězila sama nad sebou. „Narodil se mi ale první syn a s ním jsem se vyléčila z bulimie. Přijala jsem své tělo. Narodil se mi druhý syn a s ním jsem nabrala odvahu odejít z těžkého vztahu. Přijala jsem svoji duši. Narodil se mi třetí syn. Odmítla jsem nabídku na úžasnou hlavní roli a nabídku vydavatelství vydat mi knížku. Přijala jsem totiž to, že jsem konečně něco velkého dokázala,“ dodala herečka s tím, že právě její tři synové zůstanou v jejím životě už navždy, stejně jako její tři dírky v uchu po náušnicích z mládí.

Video
Video se připravuje ...

Vlastina Kounická Svátková má po porodu úžasnou postavu a manžel si vzal mateřskou. Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
26 fotografií