Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britský showman vzal Paula McCartneyho (76) na emotivní projížďku do míst, kde vyrůstal: Vrátili »Broukovi« mládí!

/
  • Britský showman vzal Paula McCartneyho (76) na emotivní projížďku do míst, kde vyrůstal.
    25. června 2018 ● 11:00

    Slavný »Brouk« Paul McCartney (76) přijal pozvánku showmana Jamese Cordena do jeho pořadu a vydal se s ním na projížďku po Liverpoolu, do míst, kde vyrůstal a kde s Johnem Lennonem (40) skládal první hity pro Beatles. A byla to emocemi, slzami, ale i humorem nabitá podívaná!

     

  • 1.

    Penny Lane

    První zastávka nemohla být jinde než v ulici Penny Lane, kterou Beatles proslavili stejnojmenným hitem z roku 1966. Fanoušci se tu na ceduli s názvem podepisují a svůj autogram přidal i McCartney. „Nikdo, kdo ho uvidí, neuvěří, že je skutečně Paulův!“ glosoval Corden.

    Vzácný autogram na slavné ceduli.
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Dům, kde vyrůstal

    Další zastávka? Dům ve Forthlin Road čp. 20, kde McCartney s rodiči žil od svých 12 do 20 let. Dům byl vyhlášen kulturní památkou a je vybaven přesně jako na přelomu 50. a 60. let, kdy tu Paul bydlel. Dámu, která zde provází turisty, návštěva legendy šokovala tak, že jí div nevyhrkly slzy.

    Dům, kde vyrůstal
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Brnkání na záchodě

    McCartney ukázal, kde se mu nejlíp hrálo na kytaru – na záchodě! „Byla tu skvělá akustika, trávil jsem tu hodiny,“ předváděl pobaveně brnkání, zatímco seděl na míse. Pak představil i místnůstku, kde dodnes stojí bicí. „Rodiče koukali vedle na televizi a my jsme tu s Johnem hráli. Pamatuji si, že jsme tu složili píseň She Loves You.“


  • 4.

    Zahrál v hospodě

    Vrcholem byla návštěva v hospůdce. Corden vyzval jednoho z nicnetušících hostů, ať pustí v jukeboxu něco od Beatles. Když se tak stalo, místo z reprobeden se hlasité tóny ozvaly z pódia, rozhrnula se opona a tam stál McCartney s kapelou! Nadšeným hostům, z nichž mnozí plakali štěstím, zahrál několik hitů a pak si nechal od Jamese z baru poslat pivo. Za to tady totiž jako mladí vystupovali...

    Brnkání na záchodě
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Rozplakal Cordena

    Nejemotivnější moment přišel, když McCartney v autě vyprávěl, jak složil hit Let It Be. „Moje zesnulá máma mě navštívila ve snu. Řekla: Neboj se, všechno bude dobré, prostě to nech být (= Let It Be). Ráno jsem napsal ten song.“ Corden se rozplakal: „Když jsem byl malý, děda mi ji pustil se slovy: Tohle je jedna z nejkrásnějších písní vůbec.“

    Rozplakal Cordena
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    O co vlastně šlo

    Carpool Karaoke je show, do níž si britský moderátor Corden (39) zve největší hvězdy světové pop music. Veze je autem, vedou rozhovor a co chvíli – když z rádia »náhodou« zazní nějaký jejich hit – si spolu zazpívají. Díl s McCartneym ale z formátu vybočil a stal se pozoruhodnou sondou do muzikantova dětství a mládí.

    Britský showman vzal Paula McCartneyho (76) na emotivní projížďku do míst, kde vyrůstal.
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Má 28 miliard

    McCartney je s majetkem v přepočtu 28,3 miliardy korun nejbohatším muzikantem světa.

    Paul McCartney poprvé promluvil o problémech s alkoholem
    Autor: ČTK

  • 8.

    Slavné kadeřnictví

    V Penny Lane se zpívá o holičství, které Corden a McCartney rovněž navštívili. Na zdi tu visí černobílá fotka, na níž Lennon stříhá vlasy v křesle sedícímu McCartneymu. Sotva vyšli zpět na ulici, obklopil je dav. „Když jsem tu byl naposledy, nikdo mě nepoznal,“ smál se Paul.

    Slavné kadeřnictví
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    VIDEO: Paul McCartney navštívil rodné město

    Fotogalerie
    21 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy