Pořádné dobrodružství si dnes zažili policisté v centru Prahy. Přichystal jim ho neukázněný řidič v luxusním BMW i8, který při jízdě centrem nerespektoval pravidla silničního provozu. „Několikrát nedal znamení o změně směru jízdy a také nerespektoval dopravní značku ‚Stůj, dej přednost v jízdě‘ u Hlávkova mostu,“ informoval policejní mluvčí Jan Rybanský.

Policisté pohotovostní motorizované jednotky proto neváhali a auto zastavili, aby mohli řidiče zkontrolovat. Ten se ale nechtěl vzdát tak lehce. „Počkal, až k němu policista přijde, a aniž by stáhl okénko a snažil se své jednání vysvětlit, šlápl na plyn a pokusil se hlídce zmizet z dohledu,“ popsal hotové drama mluvčí.

Vzdát se ale nechtěli ani policisté a prohnanému řidiči byli v patách. Sportovní auťák pronásledovali několik kilometrů přes Sokolskou ulici, Nuselský most až na Pankrácké náměstí. Tam už řidič tak suverénní nebyl – jeho zběsilou jízdu ukončil náraz do obrubníku. Drama ale přesto ještě nekončilo. „Pronásledovaný měl zřejmě hodně co skrývat, neboť ho nezastavily ani varovné výstřely, které policista v rámci donucovacích prostředků použil,“ řekl Rybanský.

Mužům zákona se ho zastavit nepodařilo, jeho totožnost neznají a obracejí se proto na veřejnost s žádostí o pomoc. BMW, které stojí v základní sestavě zhruba 3,5 milionu, je totiž velmi atypické – je tedy možné, že si auta i jeho řidiče někdo v noci všiml. „Vozidlo mohlo také parkovat před nějakým restauračním zařízením, přičemž alkohol by mohl být právě důvodem, proč řidič hlídce ujížděl,“ uvedl mluvčí. Jakékoliv informace v souvislosti s tímto případem policisté přijmou na lince 158. Kriminalističtí technici nyní na autě zajišťují potřebné stopy.

Fotogalerie
4 fotografie