Koupelnový nábytek musí být navržen tak, aby bez problému odolával rozdílům teplot, vlhkosti a vzdušným parám. Dnešní trendy hovoří ve prospěch dřevěného nábytku, případně jeho imitace, avšak stále větší popularitě se dostává i deskám z kamene. 

Podkladová deska je prakticky oddělena od mycího prostoru a vytváří tak potřebný prostor pro nezbytnosti kolem umyvadla. Její využití můžete rozšířit instalací držáků osušek po levé nebo pravé straně. Doplňkové zásuvky pak rozšiřují využitelnost tohoto konceptu a lze je libovolně instalovat pod zvolenou desku. Desky pod umyvadlo jsou nábytkem, který vnese do vaší koupelny pořádek.

Desky pod umyvadlo v moderních dekorech dřeva 

Desky pod umyvadlo AVICE jsou k dispozici v rozsahu šířek od 60 cm do 250 cm. Tloušťka do 50 mm působí dostatečně masivně, ale zároveň deska zůstává přijatelně lehká pro snadnou montáž na jakoukoliv stěnu. Její povrch je tvořen vysokotlakým laminátem, který je odolný vodě i poškrábání a spodní hrana je opatřena odkapávací silikonovou hranou, která zamezí zatékání vody pod desku.

Desky AVICE lze upevnit na stěnu pomocí designových konzolí, které zároveň slouží jako praktický držák ručníků, nebo podepřít chromovou nohou. Standardně se nabízí v odstínech dubu, rustikálního ořechu a populárního tmavého cedru.

Deska AVICE - dub starobílý
Autor: UBC

Designové desky vyráběné na zakázku 

KIRA desky pod umyvadlo jsou vyráběné na zakázku z keramických desek Techlam o tloušťce 5 mm a podlepené MDF deskou o tloušťce 18 mm. Samotný keramický materiál zaručuje téměř nulovou nasákavost kapalin, je odolný proti otěru a rezistentní k chemickým prostředkům. Umyvadlo se na desku instaluje pomocí sanitárního silikonu nebo jiného vhodného vodě odolného lepidla. Kombinací desky KIRA například se skleněným umyvadlem ze série MURANO a doplňky SPY lze vytvořit elegantní designový interiér, který působí luxusním dojmem již na první pohled. 

Sérii TAILOR tvoří desky lepené a leštěné z materiálu Rockstone o tloušťce 13 mm. Rockstone je masivní homogenní materiál vyrobený z přírodních minerálů a čistého akrylového polymeru, který je odolný vodě.  Proto jsou tyto desky vhodné do vlhkého prostředí koupelen, jako nosné desky pod umyvadla, odkládací poličky, apod. Vybírat lze z osmi atraktivních barevných dekorů a taktéž si lze nechat zhotovit libovolný rozměr až do 250 cm.

TAILOR deska pod umyvadlo
Autor: UBC

Pokud máte větší nároky na úložný prostor, originálním řešením je spojení rockstonové desky pod umyvadlo se stavebnicovým systémem TREOS. Základní prvky z této série totiž lze poskládat do unikátní sestavy podle konkrétních potřeb i dispozičních možností. Koupelnový nábytek TREOS je tak zárukou maximálního uživatelského komfortu, protože poskytuje vedle naprosté originality i praktický úložný prostor. Navíc disponuje integrovaným mechanismem Soft Close pro pohodlné zavírání dvířek a zásuvek.

Na výběr máte opět širokou škálu barevných variant a dřevěných dekorů, které můžete s deskou kombinovat dle libosti. S nábytkem TREOS tak můžete popustit uzdu své fantazii a vytvořit jedinečný koupelnový interiér přesně podle svých představ. 

Více informací a potřebné inspirace naleznete na www.sapho.cz