Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Motorkář zemřel po srážce s náklaďákem: Jeho stroj pak navíc náklaďák zapálil

Motorkář zemřel po srážce s náklaďákem: Jeho stroj pak navíc náklaďák zapálil
Motorkář zemřel po srážce s náklaďákem: Jeho stroj pak navíc náklaďák zapálil  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: ČTK - 
21. června 2018
20:36

Na silnici mezi obcemi Lipina a Horní Loděnice na Olomoucku ve čtvrtek odpoledne zemřel motorkář, který se tam srazil s nákladním autem. Po srážce začalo nákladní vozidlo hořet. Silnice I/46 mezi Lipinou a Horními Loděnicemi byla uzavřena a doprava odkloněna přes obec Dalov, řekla ČTK policejní mluvčí Irena Urbánková. Policie ji pro provoz otevřela krátce po 20:00.

Nehoda se stala krátce před 13:00. „Došlo tam ke střetu motorkáře s nákladním vozidlem naloženým dřevem. Při nehodě motorkář utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla Urbánková. Automobil už se podle ní podařilo uhasit. „Komunikace je ale uzavřena v obou směrech, protože probíhá vyšetřování nehody, budou se odklízet její následky a překládat dřevo,“ uvedla. Délku uzavírky odhadla na tři hodiny.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. „Podle prvotních informací z tísňového hovoru řidič motocyklu narazil čelně do nákladního vozidla a zůstal pod ním zaklíněn, poté se vznítil motocykl, plameny pak velmi rychle pohltily celou kabinu nákladního vozidla a částečně převážené kládové dřevo,“ řekl ČTK Hošák. Řidič nákladního vozidla se včas dostal do bezpečí. Hasiči zhruba po půl hodině požár lokalizovali a místo zabezpečili. Na místo poté dorazilo náhradní vozidlo s vlekem pro překládku dřeva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání