Policie dopadla tři lupiče, kteří si na nástupišti metra Kačerov vyhlédli v sobotu 16. června večer dva bezbranné chlapce a začali je zastrašovat. „Přistoupili k poškozeným a chtěli po nich peníze. Přitom dva z nich drželi v ruce nože, takzvané motýlky, čímž výhrůžku podpořili,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Vyděšení mladíci u sebe měli jen 60 korun, které zločincům při pohledu na hrozivě vypadající zbraň raději odevzdali. Ani pak ale grázlové z místa neodešli - jednomu z chlapců vypili energetický drink, který držel v ruce. Chlapcům pak z neznámého důvodu podali ruku a z místa se pakovali.

K jejich smůle je ale zachytily bezpečnostní kamery. Policie následně prostřednictvím médií záběry zveřejnila, což brzy přineslo ovoce. „Ozvalo se několik lidí, kteří hledané mladíky na záběrech poznali. Kriminalisté tedy již znají jejich totožnost a nyní je budou muset vyslechnout. Vzhledem k tomu, že dva jsou nezletilí a jeden mladistvý, tak nám zákon nedovoluje poskytnout bližší informace k průběhu vyšetřování případu,“ upřesnil Daněk.

Takhle přepadení proběhlo:

Video
Video se připravuje ...

Tři mladíci na Kačerově přepadli dva chlapce. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií