První den s Karlem Zemanem se bude točit okolo jeho legendárního filmu Ukradená vzducholoď. Na začátku července tak bude možné nejenom zhlédnout snímek, ale také si zjistit, jaké by to bylo vypravit se na cestu balónem. Nejmenší si pak vyrobí vlastní loď z balónků. Program 3. července završí setkání s dcerou legendy Ludmilou Zemanovou, která zde představí vlastní tvorbu.

Druhý den bude zasvěcený dalšímu slavnému filmu legendárního režiséra - Baronu Prášilovi. A to ne jen tak náhodou. „Oslavit s námi můžete skoro 50. výročí prvního oficiálního přistání na Měsíci tematickým programem a promítáním filmu Baron Prášil,“ láká muzeum Karla Zemana na tematické odpoledne v zahradě. A stejně tak jako při prvním dnu, i tady bude probíhat od 16 hodin kreativní dílna, kde si ratolesti vyrobí vlastního okřídleného koně nebo barona letícího na dělové kouli ze sádry. Více se o celém programu dočtete tady.

Karel Zeman

Karel Zeman je legendou mezi českými režiséry, scénáristy a také výtvarníky. Natočil řadu krátkých, středometrážních i celovečerních filmů. Mezi jeho nejúspěšnější patří Cesta do pravěku, Vynález zkázy nebo také Baron Prášil. Ve své době ho obdivoval za jeho filmové umění i Pablo Picasso, Charlie Chaplin nebo Salvádor Dalí.

Kdy? 3. a 22. července
Kde? Zahrada karlínské budovy Českého rozhlasu
Vstupné? 80 Kč, děti do 1 metru výšky v doprovodu dospělého zdarma

Muzeum Karla Zemana
Autor: Muzeum Karla Zemana