Už ve středu 4. 7. vypukne na letišti v Hradci Králové jeden z největších tuzemských hudebních festivalů. Na festival Rock for People se i v roce 2018 sjedou desítky kapel, letos v čele například s britskými kapelami Prodigy, Enter Shikari nebo The Kooks.

Na festivalu ale nebudou chybět ani osvědčená jména české hudební scény, jako Vypsaná fixa, Xindl X nebo rockeři z kapely tři sestry. Během čtyř dnů festivalu si ale budete moci poslechnout i řadu skupin, o kterých jste zatím tolik neslyšeli a jejichž hvězdná dráha třeba teprve vychází.

Seznam kapel, které na festivalu Rock for People 2018 vystupují, najdete ZDE

Program Rock for People 2018

Program letošního ročníku odstartuje v úterý 3. července krátce před čtvrtou hodinou. První den má ale sloužit jen jako příprava na to, co přijde během hlavní části festivalu. Během středy, čtvrtku a pátku se areálem první tóny koncertů rozezní vždy od půl dvanácté a neutichnou do tří hodin ráno.

Ve středu se můžete těšit například na vystoupení dvou již jmenovaných britských kapel. Jen krátce po sobě vystoupí Enter Shikari a The Kooks. O den později pak vystoupí další Briti v kapelách Prodigy nebo třeba Marmozets, kteří se na festivalu měli původně poprvé představit už loni.

Celý program festivalu Rock for People 2018 najdete ZDE

Vstupenky na Rock for People 2018

Vstupenky ne celý festival můžete do konce června koupit za 1950 Kč. Je ovšem třeba myslet na to, že vaše výdaje pravděpodobně ještě narostou. Od začátku července je poté bude možné koupit na místě za 2200 Kč.

Například o ty na ubytování. Ceny ubytování (pokud si ho zaplatíte v předstihu) se pohybují od 400 Kč za pronájem místa pro stan až po 7300 Kč za pronájem luxusního stanu ve festivalové Chill Village.

Kompletní ceník vstupenek a ubytování najdete ZDE

Doprava na Rock for People 2018

Hradec Králové je snadno dostupný autem i jinými druhy dopravy. Pro velkou část republiky je nejsnazší cestou vydat se na Hradec Králové od Prahy po dálnici D11. Je zároveň ale třeba myslet, že kromě peněz na benzín či naftu si budete muset připravit i peníze na zaplacení parkování.

Samotní organizátoři doporučují k cestě využít vlak. I tím se totiž z celé republiky do Hradce Králové dostanete snadno. Organizátoři navíc na svých stránkách připomínají, že návštěvníci festivalu mohou využít speciální akce, kterou připravili ve spolupráci s Českými drahami a získat slevu 25 procent na zpáteční jízdenku.

K letišti, na kterém se festival pořádá, vás navíc dopraví místní MHD. Od hlavního nádraží můžete jet přímo autobusem č. 15 na zastávku Letiště. Druhou možností je linka číslo 13, která vás doveze na zastávku U lupínků. K MHD navíc budou k dispozici i kyvadlové autobusy označené logem festivalu Rock for People.

Video
Video se připravuje ...

Co mají společného burgery a tetování? Podívejte se na reportáž z Rock for People Andrea Zelníčková