Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jonákův Discoland má nového majitele! Zchátralý podnik koupil obchodník s luxusními nemovitostmi

Autor: lm - 
19. června 2018
13:23

Zchátralý Jonákův Discoland má nového majitele! Jeden ze symbolů 90. let koupil obchodník s luxusními nemovitostmi Petr Michovský. Informaci přinesl web Seznam Zprávy.

Ve svém Discolandu Ivan Jonák (†59) v 90. letech hostil celebrity, politiky i mafiány. Proslul projížďkami po Praze v kabrioletu ve společnosti nahých žen. Éra jeho slávy ale skončila po nájemné vraždě jeho manželky Ludviky. Ta byla zastřelená v roce 1994 ve svém stánku se zeleninou. Za objednání mordu byl Jonák v roce 2001 odsouzený na 18 let, které si v plné výši odseděl. Ženu prý nechal zabít kvůli sporům o Discoland. Jelikož se mu do trestu započítal i předchozí pobyt ve vazbě, byl propuštěný v roce 2014.

Jonák se k vraždě nikdy nepřiznal a tvrdil, že se stal obětí spiknutí. Po návratu z kriminálu věřil, že se mu podaří navázat na podnikání v 90. letech, kdy si doutníky zapaloval tisícovkami. Nepodařilo se a naopak po něm zbyly milionové dluhy. Zchátralému Discolandu navíc zhrozilo, že ho zbourají.

Slavný podnik se nakonec dočkal šance na spasení. Koupil ho podnikatel Petr Michovský, který obchoduje s luxusními nemovitostmi a vlastní stavební firmu. Zatím ale není jasné, jak s objektem naloží. „Nejspíš se budou zadávat nějaké studie možného využití. Budeme to ale řešit nejdříve v září,” řekl Seznamu zástupce vlastníka Roman Bílek.

Video: Zemřel Ivan Jonák (†59): Muž, který venčil medvědy a vozil nahé děvy

Video  Zemřel Ivan Jonák (†59): Muž, který venčil medvědy a vozil nahé děvy  - Petr Soukup, Pavel Schuster, David Vaníček
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání