První ze „střelců“ se vydal do znojemských ulic v sobotu nad ránem. Mladý muž (21) v mazdě dupl na náměstí Svobody na plyn, ještě dostal smyk a přes středový ostrůvek to vzal přes obrubníky a dopravní značku do sloupu veřejného osvětlení, kde opileckou jízdu ukončil.

O řidičák přišel už v březnu

„Řidič i jeho spolujezdec utrpěli podle prvotních informací lehká zranění. Muži za volantem proudilo v krvi 1,62 promile alkoholu. Celková škoda při nehodě se pohybuje kolem padesáti tisíc korun,“ podotkla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Mladík přitom neměl za volantem co dělat, letos v březnu totiž přišel o řidičák kvůli jinému přestupku.

Stejný věk, stejné množství promile

Další nehoda se podobá jako vejce vejci té sobotní. Stejně starý muž (21) v oktávce se slovenskou poznávací značkou nezvládl v neděli dopoledne průjezd Citonicemi. „Vlétl do zatáčky, dostal smyk, vyjel ze silnice a narazil do břehu příkopu. Tím se vůz vymrštil, ve vzduchu začal rotovat a dopadl na bok,“ popsala drsnou nehodu policistka.

Řidič i jeho spolujezdkyně vyvázli kupodivu s lehkým zraněním. Výsledek dechové zkoušky řidiče byl na chlup stejný jako u hazardéra ze Znojma - 1,62 promile alkoholu. Na rozdíl od „kumpána“ ze sobotního rána ale vlastnil řidičák, jenže o něj na místě přišel.

Oba opilce za volantem čekají opletačky, hrozí jim trestní stíhání za řízení pod vlivem návykové látky.

VIDEO: Znojemští strážníci zastavili šoféra fabie, nadýchal 2,3 promile.


 

Fotogalerie
4 fotografie