Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nedostupné hypotéky, dražší nájmy? Odborník radí, kde sehnat peníze na bydlení

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
18. června 2018
05:30

Zpřísnění pravidel pro poskytování hypoték, které od října zavádí Česká národní banka, vezme podle analytiků sen o vlastním bydlení hlavně jednotlivcům s nižším příjmem a mladým rodinám. Zároveň se domnívají, že nová pravidla zvýší nájmy. ČNB argumentuje, že pravidla zpřísnila hlavně kvůli přemrštěným cenám bytů. Podle ní by se totiž řada lidí mohla dostat s hypotékou do problémů se splácením, což by se dotklo i bank. Jak tedy dosáhnout na hypotéku a kde na ni sehnat peníze?

 „Některé rodiny se mohou dostat do  „bezvýchodné“ situace, kdy bude potřebovat vlastní zdroje na financování vlastního bydlení z vlastních zdrojů, ale nebudou žádné mít, protože ceny nájmů poletí nahoru a oni si nebudou moci dávat nic stranou,“ řekl ve studiu Blesk finanční poradce společnosti Partners Vladimír Weiss.

VŠE O HYPOTÉKÁCH: Souhrnné informace o změnách v hypotékách vycházejí dnes v tištěném Blesku  

ČNB už v minulých měsících omezila poskytování stoprocentních hypoték, takže spolu s daní z nabytí nemovitosti musí nyní žadatelé vynaložit až 24 % z celkové ceny nemovitosti z vlastních zdrojů.

To je ale pro většinu lidí příliš vysoká částka. Ceny nemovitostí ve větších městech jsou vysoké a i kvůli tomu zavedla ČNB zpřísnění pravidel. Zároveň to bylo kvůli vysokému počtu poskytnutých úvěrů na bydlení.

Sníží se ceny nemovitostí?

Podle Weisse ale ochladl zájem o hypotéky minimálně. Jak se zájem otřese nové zpřísnění, ukáže čas. Ceny nemovitostí podle něj stoupají hlavně kvůli poptávce, která převyšuje nabídku.

 „Zda toto zpřísnění srazí ceny nemovitostí, je spíše otázka pro realitní odborníky, osobně se ale domnívám, že nenastane žádné výrazné snížení cen,“ myslí si finanční poradce.

Chcete si koupit vlastní byt, ale obáváte se, že nedosáhnete hypotéku? Vladimír Weiss v rozhovoru radí, co můžete udělat:

 

Lenka Bolkova ( 8. července 2019 13:36 )

Ahoj,
Abych vám pomohl propagovat vaše aktivity nebo překonat finanční potíže, poskytuji spolehlivý a bezplatný kredit bez protokolů od 5 000 do 1 000 000 EUR, který je k dispozici všem podle vašich potřeb po dobu 300 měsíců. Zájem se pohybuje od 2% do 4%. Schválení je rychlé a efektivní se 100% zárukou. Pro více informací prosím kontaktujte email: leni­.bol­kova0­1@gma­il.co­m. Zaregistrujte svou přihlášku online a během 48 hodin je váš kredit k dispozici na vašem účtu bez zbytečného odkladu.
E-mail: leni­.bol­kova0­1@gma­il.com
Děkuji.
Srdečně.
Lenka Bolková

mattew heart ( 21. prosince 2018 06:44 )

Hledáte osobní půjčku, nebo jste odmítli půjčku od banky. Dávám půjčky společnostem a jednotlivcům za nízkou a cenově dostupnou úrokovou sazbu ve výši 2% úroků. Kontaktujte nás prosím e-mailem: divinegraceloanfirm@gmail.com dík, Paní Elizabeth Taylorová

NinaC ( 14. listopadu 2018 01:41 )

Pokud má člověk dostatečný příjem a jen nemá dost peněz u sebe, třeba na kauci, tak se to dá podle mě vyřešit i půjčkou. Koukala jsem třeba na tyto nabídky - https://www.ferovepujcky.cz/nebankovni-pujcky - a některé vypadají fakt výhodně

pepen ( 18. června 2018 08:08 )

Bohužel v České republice si každý dělá co chce.Řadový mladý slušný občan v této zemi s ničím neuspěje.Pokud nebude podvádět,krást a tunelovat-v této zemi bez zákonů neuspěje!!!Nezbývá než z této bezprávní zemi odejít!!!Nebo se konečně mladí lidé začněte bránit-je to vaše zem a ne těch zlodějů!!!!!

provokaterka ( 18. června 2018 07:51 )

Opravdu super rady.

Zobrazit celou diskusi