V pátek se naplnily ty nejhorší scénáře. „Půl hodiny po poledni přijali operátoři tísňové linky 158 oznámení o nálezu utonulého poblíž Slovanského ostrova,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Oznámení podala maminka s dětmi, která si na Střeleckém ostrově vypůjčila šlapadlo a chtěla si na řece užít páteční odpoledne. Chvíli po vyplutí ale na hladině zahlédla něco, co podle jejích slov vypadalo jako nutrie nebo velká krysa

„Připluly k tomu blíž, aby se podívaly, když v tom se hlava pootočila. Zjistily tak, že nejde o zvíře, ale o člověka. Vydaly se proto na nejbližší provozovnu, odkud se volala policie,“ uvedla svědkyně Lída.

„Na místo kromě policistů vyrazili i kriminalisté z výjezdové skupiny a z útvaru pátrání, kdy začali provádět veškeré nezbytné úkony v rámci zadokumentování nálezu a ztotožnění zemřelého. Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh skutečně tělo 28letého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ dodala Zoulová.

VIDEO: Svědkyně popsala, jak našli tělo keškaře Honzy (†28) ve Vltavě

Fotogalerie
69 fotografií