Známá kauza, kdy Matušku z úvodní znělky seriálu vymazali, vznikla prý bez  přičinění režiséra Filipa. „Nikdo mi to neřekl! Oni by se totiž styděli přijít za mnou a říci mi, že utekl Matuška a že tam nesmí zaznít. Takže to udělali ve střižně. Produkce to zajistila, nahráli základ beze zpěvu. Takhle to tenkrát chodilo,“ dodává režisér.

VIDEO: Gabriela Vránová o Menšíkovi: Pil všechno, co teklo!

Video
Video se připravuje ...

Gabriela Vránová o Menšíkovi: Pil všechno, co teklo! Petr Macek, Petr Soukup

A jak na to reagoval sám Matuška, který se to dozvěděl až v USA? To prozradila Olga Matušková! „Po letech jsme se to dozvěděli, to už jsme byli v Americe. Byla to jedna z věcí, čím se Waldovi mstili soudruzi za to, že jsme emigrovali, že ho vypárali z té písničky. Nám to okamžitě lidi volali, měli z toho srandu, říkali, že to není ono. Ale myslím, že tím na to jen upozornili. Kdyby to tam nechali a přešli to, tak by se nad tím nikdo nepozastavil, takhle to jen každého trklo do očí,“ říká Matušková.

VIDEO: 40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu!

Video
Video se připravuje ...

40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu! Petr Macek, Jan Jedlička

Waldemar to prý přijal stoicky. „To, že ho vyzmizíkovali, ho vůbec nepřekvapilo, protože od komunistů nikdy nic dobrýho nečekal. Tohle nebyla jediná věc. Měli jsme třeba v té době krásné vystoupení v Ein Kessel Buntes, s K.T.O., a to jsme si sehnali, ale zjistili jsme, že je to také vystříhané. Tehdy se záznamy ničily, ničily se i obaly na deskách a podobně. Chtěli ho vygumovat z lidských duší, ale to se jim nepovedlo,“ dodává Matušková, která je ráda, že po roce 1989 se původní píseň opět do seriálu vrátila. „Když se Walda dozvěděl, že je jeho hlas zpátky, tak mi řekl: Vidíš, teď už bude všechno dobrý. Bral to jako definitivní tečku za tím vším.“

Fotogalerie
15 fotografií