Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Myšlenky, které zabíjí váš vztah víc než nevěra! Napadají i vás?

  • 15. června 2018 | 06:00

    Nezdravé myšlenky mohou výrazně ovlivnit způsob, jak se chováte a jak komunikujete se svým partnerem. Je normální, že vás občas přepadávají pochybnosti, ale pokud vám už přerůstají přes hlavu, měla byste zvolnit. Které myšlenky tedy rychle zahnat do kouta, abyste jimi neničila vztah?

  • Nikdy nebudu tak dobrá jako jeho ex

    Autor: iStock

    Váš milý se se svou bývalou partnerkou rozešel z nějakého důvodu. Nemáte tak vůbec zapotřebí neustále myslet na to, že s ní se měl lépe a že vy mu nedokážete dávat to, co ona. Kdyby to tak bylo, tak by s ní přece stále byl. Pokud se budete neustále srovnávat, dojdete do bodu, kdy si celý vztah tak akorát znechutíte. A o to přece nestojíte, nebo ano?

  • Něco pokazím

    Autor: istock.com

    Jdete-li do vztahu s tím, že něco určitě pokazíte, tak se to pravděpodobně stane skutečností. Proč hned malovat čerta na zeď, když k tomu není žádný důvod? Vypusťte proto tyto negativní myšlenky, dejte průchod pozitivním emocím a užívejte si jeden druhého. O tom přece láska je.

  • Měl by mě dělat šťastnou

    Autor: iStock

    Ano, každá z nás si přeje být ve vztahu šťastná. Partner, kterého si vybereme, by měl do vztahu přinést radost, ale je potřeba si také uvědomit, že to není jeho povinnost. Ostatně opravdu šťastnými nás nedokáže udělat nikdo jiný než my sami! Pokud tedy v tomto ohledu spoléháte na svého partnera, stanete se brzy jen někým, kdo ho neustále uhání, nemůže bez něj vydržet a bojí se, že by mohl být opuštěný. Což není ani zdravé, ani sexy a většinou to končí rozchodem.

  • Spokojené páry se nehádají

    Autor: istock.com

    Tak to jste na velkém omylu. I ty nejzdravější vztahy procházejí fázemi, kdy jsou hádky zkrátka nevyhnutelné. Pokud žijete v naivní představě, že hádat se je špatné a že to automaticky znamená, že se k sobě nehodíte, pak se zase rychle probuďte. Navíc po hádkách přece přichází sladké usmiřování, a to za občasnou výměnu názorů přece stojí, no ne?

  • Je těžké mě milovat

    Autor: istock.com

    Každý z nás si zaslouží milovat a být milován. Možná máte pocit, že na světě není nikdo, kdo by vyhověl vašim požadavkům a očekávání, a že být s vámi je zkrátka těžké. Určitě není složité vás milovat. Jen si musíte sama v sobě ujasnit, co pro vás láska znamená, a to pak předat dál. 

  • Jsme příliš odlišní

    Autor: istock.com

    Při budování vztahu může být naopak krásné právě to, že se od toho druhého můžete naučit, co jste doposud neznala. Můžete se navzájem obohacovat a lépe chápat potřeby toho druhého. Přece jenom být s někým, kdo je úplně stejný jako vy, není tak zábavné. A navíc nezapomeňte, že protiklady se přitahují!

  • Nejme tam, kde bychom měli být

    Autor: iStock

    Máte pocit, že se všichni ve vašem okolí neustále posouvají, a vy je tak chcete za každou cenu dohnat? V prvé řadě si uvědomte, že váš vztah je naprosto unikátní a odlišný od jiných. Jenom vy a váš partner rozhodujete o tom, co se s vaším vztahem bude dít. Proto zapomeňte na druhé a věnujte pozornost pouze vám dvěma. Neustálé srovnávání s okolím vám může akorát tak uškodit.

  • Nevím, jestli mu můžu věřit

    Autor: iStock

    Pokud vás už v minulosti někdo zklamal, pak je pochopitelné, že máte problémy s důvěrou. Jestli už nad tím ale přemýšlíte předem, pak vám můžeme zaručit, že tyto myšlenky váš vztah zničí. Žádný vztah neexistuje, pokud neexistuje důvěra, a když tohle včas nepochopíte, pak vaše vyhlídky nebudou příliš růžové.

  • Už to není jako dřív

    Autor: istock.com

    Je potřeba si uvědomit, že každý vztah prochází určitými obdobími. Prvotní zamilovanost často opadne a můžou ji vystřídat časté výměny názorů a neshody. V této chvíli se upínáme na to, jaké to bylo předtím a že už to nikdy nebude jako dřív. Pravda je taková, že zrajete vy i váš partner, vaše názory a postoje se mění, ale nemusí to automaticky znamenat, že váš vztah už nadále nemá smysl. Když se budete neustále vracet do minulosti, může se stát, že tak přijdete o krásné chvilky, které vám nabízí současnost.

  • Měl by se pro mě změnit

    Autor: iStock

    Vrátíme se hezky na začátek. Pamatujete si, proč jste se do svého partnera tak bezhlavě zamilovala? Jaký je důvod, že najednou chcete, aby bylo všechno jinak? Je potřeba si uvědomit, že nikdo se nezmění jen tak a už vůbec ne tehdy, pokud to ten druhý vyžaduje. Změny děláme hlavně kvůli sobě, a pokud to tak doopravdy necítíme, nepřiměje nás k tomu ani láska.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.