„Jde o mladistvé pachatele. Rozsudek se může zveřejnit teprve tehdy, až bude pravomocný,“ řekl předseda senátu Jan Špeta. Obětí vraždy měl být vychovatel v zařízení Medvědí Kámen u Rybníka na Domažlicku.

Vychovatel měl být vylákán do koupelny a tady měl být zabit nožem. Tělo hodlali naložit do jeho auta a cestou z pasťáku ho hodit do rybníka. „Naštěstí ale vychovatel svým jednáním jejich úsilí zmařil a k plánovanému útoku na jeho osobu nedošlo,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Nepovedený útěk autem

Když klukům nevyšlo zabití vychovatele, snažili se mu aspoň ukrást jeho auto, které stálo zaparkované v areálu výchovného zařízení. Rozbili boční okno, spustil se ale alarm a trojice utekla. Přes les se dostali do asi dva kilometry vzdálené obce Rybník. Tady ukradli jízdní kola a pak se vloupali do rekreačního zařízení.

Tady jejich útěk z pasťáku skončil, protože je zadrželi policisté. Za tohle letos v lednu domažlický soud potrestal trojici podmíněnými tresty. Dva z trojice měli po zadržení policisty tvrdit, že plánování vraždy vychovatele byla jen legrace. U výslechu měli říkat, že to nemysleli vážně. Třetí z nich ale měl přiznat, že vraždu opravdu plánovali.

VIDEO: Trojice kluků u Krajského soudu v Plzni