Na místo do Starého Lískovce okamžitě vyrazili zburcovaní strážníci. „Vyslali jsme na místo dvě nejbližší hlídky a současně informovali hasiče. Ty nejprve vyvedly z domu do bezpečí tři dospělé a dvě děti a hasicím přístrojem ze služebního vozidla se snažily požár dostat pod kontrolu,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

To už přijížděli k bytovému domu hasiči. „Na místo přijelo pět jednotek, které rychle uhasily matraci v dětském pokoji. Následně zkontrolovaly i byty v horních patrech, ale tam bylo vše v pořádku. Zásah tak trval jen pár minut. V 6:17 mohly jednotky ohlásit konec zásahu,“ ujistil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle předběžných informací vypukl požár následkem zkratu v powerbance, kterou si jedno z dětí položilo před spánkem na matraci. Powerbanka je záložní zdroj elektrické energie skládající se z akumulátoru a stejnosměrného měniče. Slouží k nabíjení/napájení zejména mobilních telefonů a tabletů.

I tady mohla za požár powerbanka

*listopad 2017 - požár ve Štěnovicích na Plzeňsku. Hasiči dostali požár pod kontrolu do deseti minut, přesto vyšetřovatel vyčíslil škodu na 750 tisíc korun.

*srpen 2017 - požár na plzeňském sídlišti Lochotín. Majitelce začala hořet powerbanka v posteli. Hasiči museli evakuovat z domu 40 lidí. Škoda byla vyčíslena na milion korun.

*listopad 2016 - zkrat powerbanky požár ve sportovní hale v pražské Smržovce. Hasiči tehdy evakuovali 19 lidí. Škoda byla tehdy vyčíslena na 20 tisíc korun.

 

Fotogalerie
3 fotografie