Podlaha uváděl Receptář pod různými jmény a na různých televizích (ČST, ČT a Prima) už od roku 1987, a tak byl s pořadem pro kutily neuvěřitelně spjatý. Po jeho boku se za ta léta vystřídala řada kolegyň, například Šárka Tomanová (†39) či Kateřina Dušková.

V roce 2014 ale Přemkovi přestalo sloužit zdraví. Během jeho pobytu v nemocnici za něj proto Receptář prima nápadů převzal jeho kolega a kamarád, Alexander Hemala (65). Údajně ho měl tehdy doporučit sám Podlaha. „Rád jsem tu nabídku přijal. Ale Přemek tváří pořadu zůstává!“ vysvětloval někdejší hlasatel. Jenže nakonec vše dopadlo jinak.

Stav krále kutilů se totiž zhoršil a manželka Kateřina už se o něj nedokázala postarat. Nechala ho tak převézt do hospicu v U dobrého pastýře v Čerčanech, kde den před Štědrým dnem Podlaha také zemřel. Jeho pořad poté na čas zmizel z obrazovek, ovšem brzy se vrátil s novým moderátorem. 

Ovšem televize se rozhodla nerespektovat přání zesnulé ikony a místo Hemaly angažovala raději herce Václava Postráneckého (74). „Těší mě, že se mohu pokusit navázat na tradici divácky populárního pořadu Přemka Podlahy, jehož práce si velmi cením," řekl tehdy herec.

Ten se přitom shodou okolností nyní sám potýká s vážnou nemocí. Po dvou letech moderování tak musel nedávno natáčení Receptáře odmítnout a místo něj zaskočil botanik Václav Větvička (80), který se v pořadu objevoval už za života Podlahy.

VIDEO: Pohřeb Přemka Podlahy: Koho učil jak zabíjet mouchy?

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Přemka Podlahy: Koho učil, jak zabíjet mouchy? Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
41 fotografií