Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stopka nebezpečným dětským kalhotám: Obchodní inspekce je stahuje z trhu

Autor: base - 
12. června 2018
11:33

Česká obchodní inspekce (ČOI) našla na českém trhu nebezpečné dětské oblečení, které neodpovídá bezpečnostním požadavkům. Kontrolou neprošly dětské kalhoty značky GRACE®. ČOI okamžitě stáhla výrobek z trhu. V tiskové zprávě to v úterý sdělil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Dětské zateplené kalhoty GRACE jsou vyrobeny z kostkované látky a mají dlouhé nohavice. V pase oděvu je provlečena guma a stahovací šňůra. Konce nohavic stahuje další šňůra, která je opatřena přezkou a díky tomu se dají nohavice stáhnout. Šňůry přesahují okraje oděvu a právě to je pro dítě nebezpečné.

ČOI shledala, že výrobek není v souladu s požadavky zákona o obecné bezpečnosti výrobků, které jsou konkretizovány v příslušné normě Bezpečnost dětského oblečení – Šňůry a Šňůry na stažení u dětského oblečení. Tento typ oděvů nesmí mít šňůry na stažení, které přesahují spodní kraj oděvu. Stahovací šňůra s navlečenou přezkou vytváří smyčku bez volných konců i v případě, že nohavice kalhot nejsou staženy. Hrozí tak riziko zachycení smyčky o jiné předměty nebo pád dítěte při běžných činnostech, jako je například jízda na kole, šplh nebo běh v přírodě.

ČOI okamžitě stahuje výrobek z trhu, a protože byl už uveden na trh, žádá o zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří ho v kontrolované provozovně již zakoupili.

Podívejte se, jaké dětské hračky jsou nebezpečné:

ivoadler ( 12. června 2018 13:22 )

Stopka nebezpečným dámským kalhotkám. ČOIka je stahuje z trhu i z nositelek. Se zdravím nelze hazardovat.

Zobrazit celou diskusi