Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Umíte šetřit, nebo rozhazujete? Býci jsou spořiví, Lvi utrácejí za drahé věci

/
  • (iStock)
    13. června 2018 ● 06:00

    Jaký je váš vztah k penězům? Umíte s nimi hospodařit, nebo patříte k těm, kteří mají každý měsíc hluboko do kapsy? Utrácíte rádi, nebo dokážete své finance držet pod kontrolou? Napoví vám znamení, v němž jste se narodili!

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Impulzivní Berani mají tendenci zacházet s financemi neopatrně. Ne vždy to ale musí být špatně. Rádi byste hodně vydělávali, ale moc to s penězi neumíte. Když najdete práci, která vás bude bavit, a která vám bude přinášet finanční výhody, tím lépe pro vás. Problém může být peníze spořit, protože jste impulzivní ve všem, co děláte.

     

    Rádi nakupujete a nesledujete pečlivě svůj rozpočet. Na druhou stranu díky své impulzivnosti dokážete rychle překonat i finanční problémy a odrazit se ode dna. Přitahují vás rizikové a investiční strategie, zvláště ty, které slibují rychlý výdělek. Pozor na to, v dlouhodobém horizontu nemusí fungovat.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci jsou věrní a odhodlaní dosáhnout téměř všeho. Tvrdě pracujete a obvykle za to dostanete vynikající výdělek. Býváte ve svém zaměstnání věrní a pokud dostáváte dobře zaplaceno, rozhodně nepůjdete jinam a do nejistoty, kde byste měli méně peněz. Máte praktickou povahu, takže umíte spořit a šetřit.

     

    I když si to můžete dovolit, zbytečně nerozhazujete, ale v případě větších výdajů jste schopni zpřísnit svůj rozpočet a uskrovnit se. Cítíte se mnohem líp, když víte, že máte v bance dost prostředků a pracujete usilovně na tom, aby tam bylo peněz ještě víc. Přitahují vás investice, které se budou dlouhodobě vyplácet. Jste také úspěšní, pokud jde o investice do nemovitostí.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou náchylní k impulzivnímu nakupování. Když jste ve stresu nebo máte dobrou náladu, vyrazíte na nákupy, i když vlastně nic nepotřebujete. I proto pro vás bývá dost velký problém šetřit a dost často jste taky v debetu, pokud jde o váš účet v bance. Naštěstí máte i kreditní kartu. Jen pozor, abyste vše vyrovnali včas. Jste ale optimisté, takže se nedostatkem peněz dlouho netrápíte.

     

    Jste šikovní a pracovití, takže velmi brzo zase nějaké peníze získáte. Často měníte zaměstnání, což může mít nepříznivý vliv na vaše finance, ale díky optimistické povaze máte téměř vždy stálý příjem. Navíc jste chytří a dynamičtí, takže o investiční nápady nouzi nemáte. Hodil by se vám finanční poradce, účetní nebo partner, který to s penězi umí a je praktický.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci jsou rodinné a stabilní typy, které své blízké vždy finančně zabezpečí. Jsou ochotní pracovat tvrdě, a to dokonce i tam, kde se jim moc nelíbí, jen aby měli solidní příjem. Raci milují budování hnízda, a když ho vybudují, rádi se o něj starají a chtějí, aby se všichni cítili bezpečně i pokud jde o peníze.

     

    Nejednáte impulzivně, neutrácíte, když nemusíte, ale když peníze máte, rádi investujete do cenných předmětů, jako jsou starožitnosti a podobně. Přitahují vás investice do nemovitostí, protože se domníváte, že dobrý dům je nejlepší investice do života. Vždy dáte na svoje instinkty, takže málokdy proděláte. Pokud jde o peníze, nikdy zbytečně neriskujete.

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi mají zajímavý vztah k penězům. Milují luxus a drahé věci a rádi si je užívají. Mnohdy koupí to, co jim právě padne do oka, třeba nějaký zajímavý designový kousek. Rádi pořizují šperky, nové oblečení nebo zvou své blízké do vyhlášené restaurace, kde dokážou utratit majlant. Vždy peníze utrácejí, aby dali najevo, že mají dobrý život.

     

    Mají trochu problém šetřit, protože vždycky je něco zajímavého, za co by mohli utrácet. Na druhé straně peníze nejsou problém, protože jsou velmi ambiciózní a tvrdě dřou na své kariéře. Pokud mají investovat, pak nejlépe do zlata nebo šperků.

     

  • 6.

    Panna

     

    Autor: iStock

    Panny jsou od přírody velmi praktické, opatrné a stejně tak přistupují k financím. Umí perfektně zacházet s penězi a dokážou ušetřit milióny, pokud mají dobrou práci. Budoucnost pro ně není problém. Pokud hledáte partnera, který by vás dokázal stoprocentně zabezpečit, pak hledejte mezi Pannami.

     

    Vždy budou mít našetřeno na důchod či sepsanou závěť. Nejsou lakomí, když někdo potřebuje pomoct, jsou nezištní a rádi pomůžou. Než se vrhnou do nějaké investice, vždy ji pečlivě proberou ze všech stran. Přitahují je zdravé a konzervativní strategie, které slibují dlouhodobý efekt.

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy jsou harmonické a snaží se, aby vše bylo v rovnováze. Přesto si čas od čas dovolí utratit za věci, které je zajímají, například obrazy, stylové oblečení a podobně. Máte rádi společnost a své přátele rádi pozvete někam, kde se pobavíte nejen nad sklenou vína. Nedělá vám problém vynaložit značnou část svého jmení na osobní luxus, který zkrášlí váš domov.

     

    Pokud jde o peníze, vždy se vám vyplatí investovat do uměleckých děl. Někdy býváte na váškách a nevíte, pro co se máte rozhodnout. Vždy se proto raději poraďte s důvěryhodným finančním poradcem, který vás dovede k dalším penězům.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři umí vydělat velké jmění. A peníze k nim snadno přicházejí i z jiných zdrojů, například díky dědictví či díky nečekaným událostem. Z hlediska vydělávání peněz jste velmi konkurenceschopní a ambiciózní, takže máte velkou pravděpodobnost, že dosáhnete dobrých příjmů. Chytré instinkty vás vedou k poměrně agresivním strategiím, ale nikdy ne k takovým, abyste sklouzli k rozmarnému rozhazování.

     

    Spíše budete trpělivě čekat, než nastane správný okamžik, a pak teprve uděláte krok. Obvykle se snažíte finance tajit, dokonce i před partnerem. Umíte plánovat do budoucna, protože nesnášíte nemilá překvapení. V případě výpovědi tedy nikdy nezůstanete bezprizorní a velmi rychle dokážete přeměnit nepříznivou situaci na ziskovou.

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Vzhledem k tomu, že Střelce ovládá planeta Jupiter, což je planeta štěstí, nemělo by pro vás být překvapením, že milujete hazard. Dost často máte totiž velké štěstí a vyhráváte. Na druhou stranu, pokud jde o úspory a investice, nejste zrovna praktičtí. Máte tendenci často měnit práci, zvláště v mladším věku, takže vydělat si větší peníze může trvat. K penězům máte pozitivní vztah a moc je neřešíte. Vždy jste optimisté a tvrdíte, že peníze prostě nakonec stejně přijdou.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou ambiciózní a velmi tvrdí pracovníci. Proto míváte většinou dobrý příjem, zejména později v životě, kdy už máte nastartovanou kariéru. Usilujete o pokrok a vaše konto je toho důkazem. Lidé, kteří jsou ve vaší blízkosti, se mohou domnívat, že jste šetřílci, protože neděláte impulzivní rozhodnutí, pokud jde o finance.

     

    Baví vás utrácet za věci, které odrážejí váš úspěch v zaměstnání, například za auto nebo vysoce kvalitní předměty do domácnosti. Hodně investujete i do zdraví. Přitahují vás konzervativní strategie, které slibují dlouhodobé odměny. Nemusíte se bát ale občas i zariskovat, protože se vám to vyplatí.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou odhodlaní pracovníci a rádi pracují tam, kde je to baví a kde je dostatek příležitostí k osobnímu rozvoji. V takovém případě dosáhnete dobrých příjmů. Vzhledem k vaší povaze ale dost peněz dáváte na charitu nebo tam, kde je to potřeba.

     

    Nemáte rádi, když vidíte, že se má někdo hůře než vy a žije třeba na hranici chudoby. Rozhodně nejste ten, kdo bedlivě střeží vydělané peníze, bohatství přirozeně sdílíte s ostatními. Pokud jde o investice, milujete výzvy a nebojíte se riskovat. Máte totiž tolik důvtipu, že víte, že některé se brzo vyplatí.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby nejsou moc praktické, pokud jde o finance. Proto neumějí moc šetřit nebo budovat finančně výhodnou kariéru. Mají dobré a citlivé srdce, takže je snadné je zneužít a využít. Dost často investují peníze do druhých a na sebe nemyslí, teprve až ve chvíli, kdy zjistí, že jejich konto je prázdné.

     

    Mají nerealistický pohled na peníze, takže dost často mají dluhy nebo si berou spotřebitelské úvěry. Proto je potřeba, aby spolupracovali s finančním poradcem, kdo je ale dost důvěryhodný a dá jim dobré rady, jak správně investovat.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz