Na začátku byl telefonát na linku 156. Jeden z kolemjdoucích poté, co se ujistil, že nejde o recesi či improvizovanou hereckou skeč, upozornil operátora tísňové linky na nevyzpytatelné chování muže, který svými pohyby ohrožoval okolí. Scénka nedaleko hotelu Grand byla ve skutečnosti ještě bizardnější.

„Strážníci už při příjezdu viděli, jak se muž švihá opaskem do těla. Naznačoval i údery směrem k ostatním chodcům, stojícím automobilům a parkovacímu automatu,“ popsal výjev mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Hlídka pětatřicetiletého „kajícníka“ na chvíli uklidnila, jenže záhy se znovu přestal ovládat. Byl velmi neklidný, prudké pohyby doprovázel citacemi z bible i verši na oslavu ďábla. Strážníci se ho trpělivě snažili mírnit a zjistit, jestli není pod vlivem léků.

Místo pekla nemocnice a záchytka

„Ve chvíli, kdy se na jednoho z nich pokusil zaútočit a vykřikl: „Já jsem voják, na mě nemáš!“, jim ovšem nezbylo nic jiného než použít donucovací prostředky. Muže odvezli do nemocnice, kde mu lékařka ošetřila oděrky způsobené bičováním opaskem,“ dodal mluvčí.

Dechová zkouška odhalila v dechu uctívače pekelníků tři promile, sobotní noc proto strávil místo na záchytce.

VIDEO: Kuriozita z Prahy, strážníci tahali z kanálu za nohy opilce.