„Po neskutečně dlouhém čekání mám kompletní výsledky. Pro mě je to skvělá zpráva. I tu druhou polovinu, tedy šest odběrů, nakonec po dlouhém váhání vyhodnotili v laboratoři jako negativní,“ vysvětloval pro Aha! Pavel Novák ml., který po republice jezdí s hity svého táty Nádherná láska, Pihovatá dívka či Malinká.

I přes dobré zprávy pro něj ale tímto jeho trápení nekončí. Pomyslný Damoklův meč nad ním visí i nadále. „Budu muset to nepříjemné vyšetření absolvovat do šesti měsíců znovu, aby se definitivně karcinom vyloučil,“ přitakal Novák. Ten má z nemoci velký strach už od té doby, kdy mu v roce 2009 vzala tátu. Tomu po dlouhém osmiletém boji rakovina prostaty metastazovala i do kostí a mozku.

Jeho synovi tehdy navíc lékaři řekli, že existuje riziko, že mohl náchylnost k chorobě také zdědit. Strach při čekání na výsledky biopsie se tak nyní snažil zahánět prací. „Byl jsem opět dělat Dětský den pro Dětskou hemato-onkologickou kliniku Fakultní nemocnice v Olomouci. Spolupracuji s nimi již pět let,“ prozradil zpěvák s tím, že si zde připomenul, jak je zdraví křehké.

Tady jsem si uvědomil při návštěvě uzavřeného oddělení, kde byla dvě batolata šestnáct a dvacet týdnů po narození s leukemií, jak si náš osud nevybírá. Ani podle věku, podle jména, podle povahy a kvality člověka… Prostě nikdo nejsme imunní.“

Právě proto se ostatně Novák ml. také rozhodl, že se stane ambasadorem fotografické výstavy Jindřicha Štreita. Ta má za úkol přesvědčovat muže k preventivním vyšetřením prostaty. „Dokonce tam má i dvě velkoformátové fotografie i můj otec. Jsou to silné fotografie z nemocnice,“ vylíčil.

VIDEO: Vážná nemoc nyní komplikuje život také herci Václavu Postráneckému. „Nechci se skrývat, čelím tomu," přiznal.

Video
Video se připravuje ...

Přiznání Václava Postráneckého (74): Boj s vážnou nemocí! Nechci se skrývat, čelím tomu Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
21 fotografií