Jako v Indii

Střelecký ostrov zažije nejbarevnější den v roce. Už po několikáté se pod mostem Legií koná Holi Open Air Praha. Barevný festival, kdy účastníci po sobě sypou pytlíčky s barvami, se po Indii, Mexiku, USA a Německu řítí opět do Česka. Barvy jsou podle organizátorů nezávadné a jdou snadno z kůže a z oblečení smýt. „Barevný prášek Gulal obsahuje výlučně přírodní složky. Neobsahuje žádné nebezpečné ingredience a je rozpustný ve vodě. Prášek je na bázi kukuřičné mouky, lze jej snadno smýt a je šetrný ke kůži, vlasům a životnímu prostředí,“ uvádí organizátoři.

Kdy? v sobotu 9. června od 11 do půlnoci

Kde? Střelecký ostrov

Za kolik? vstupenky i barvy seženete na místě od 399 Kč

Festival Holi Open Air
Autor: Facebook Holi Open Air Praha

Růžový pochod Prahou

V sobotu v pravé poledne už poosmnácté ze Staroměstského náměstí směrem na Štvanici vyrazí tradiční Avon pochod za zdravá prsa. Na začátku pochodu v cíli účastníky čeká bohatý program. Každoročně se akce účastní tisíce žen i mužů. „Letos vaše peníze putují na podporu neziskových projektů spojených s bojem za zdravá prsa: bezplatná AVON linka za zdravá prsa, Ženy ženám, Screeningový výzkum a provoz Aliance žen s rakovinou prsu,“ uvádí organizátoři.

Kdy a kde? V sobotu od 10 hodin program na Staroměstském náměstí, pochod vyrazí ve 12 hodin směrem na Štvanici

Za kolik? Vstupenkou na Avon Pochod za zdravá prsa je charitativní tričko Klára, cena trička Klára je 399 Kč, dětská varianta se hodí pro kluky i holky od 3 do 12 let a stojí 319 Kč.

AVON pochod prošel Prahou. Dav vyrazil ze Staromáku a šel necelé čtyři kilometry na Štvanici.
Autor: CNC, KAREL KOPÁČ / Paparazzi

Víno poteče proudem

Každý, kdo holduje vínu, nemusí tento víkend na Moravu, ale bohatě stačí, když zůstane v Praze. V sobotu a v neděli tu probíhá akce s názvem Pražské vinice. Podruhé se návštěvníkům Prahy otevřou městské i soukromé vinice v rámci akce Pražské vinice 2018. „Cílem je rozšířit povědomí o pražských vinicích a seznámit veřejnost s jejich historií i současností a s plány do budoucna. A také vyzdvihnout autenticitu a výjimečnost vín z pražských vinic,“ uvádí organizátoři. Přehled vinic, které se akce účastní i časy komentovaných prohlídek najdete zde.

Kdy? v sobotu 9. června a v neděli 10. června od 10 do 17 hodin

Kde? Praha

Za kolik? více zde 

O víkendu proběhne druhý ročník akce Pražské vinice.
Autor: koláž Blesk.cz

Průvod veganů

Podésáté a naposledy. Vegani se v sobotu v rámci akce Veggie Parade na Václavském náměstí, aby prošli Prahou, sejdou v hojném počtu naposledy. „Veggie Parade je tak trochu streetparty, tak trochu demonstrace, ale hlavně oslava etického vztahu ke zvířatům v ulicích Prahy. Můžete se těšit na bohatý doprovodný program v klubu Eternia Smíchov, benefiční tombolu a mnoho veganských pochutin! Vstupné je zdarma!,“ uvádí vegani za stránkách.

Kdy? v sobotu 9. června od 14 hodin

Kde? průvod půjde z horní části Václavského náměstí na Smíchov

Za kolik? zdarma 

Veggie Parade
Autor: veggie-parade.cz

Hvězda pro republiku

V oboře Hvězda se o víkendu koná festival Hvězda pro republiku. V rámci festivalu, který připomíná 100. výročí založení Československé republiky, se můžete těšit na hudební vystoupení Big Bandu Ústřední hudby Armády ČR spolu se zpěvačkou Dasha, Václava Koptu a jeho band, Petra Koláře s kapelou nebo na Karla Kahovce a Viktoro Sodomu, a mnohé další. V sobotu 9. června ve 20.30 hodin zazní MÁ VLAST od Bedřicha Smetany v podání Karlovarského symfonického orchestru, diriguje Miriam Němcová.

Kdy? v sobotu 9. a v neděli 10. června vždy od 14 hodin

Kde? Obora Hvězda

Za kolik? zdarma

Renesanční letohrádek Hvězda vystupuje ze tmy.
Autor: David Malík

S kolem za profíky

A tohle potěší každého cyklistu. Počasí přímo vybízí k výletům na kole, ať už v Praze a jejím blízkém okolí, nebo dál, a je nejvyšší čas si nechat stroj prohlédnout, případně se naučit, jak si provést servis na kole sám. K tomu poslouží akce Cykloservis v Plechárně na Černém Mostě, kde se profesionálové se podívají vašemu bicyklu na zoubek a zdarma poradí.

Kdy? v sobotu 9. června od 14 do 18 hodin

Kde? Plechárna, Bryksova 1002/20 na Černém Mostě

Za kolik? zdarma

Plechárna na Černém Mostě.
Autor: Plechárna Černý Most