Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Selfie hyeny: Tyhle hnusy se dějí i v Česku!

  • Autor: jad,ksi - 
    8. 6. 2018
    05:25

    Jedná se o trend poslední doby, který bohužel demonstruje hyenismus v té nejhorší podobě. Selfie s mrtvolou, zraněným člověkem či autonehodou? To vše můžete vidět v naší galerii. 

  • 1.Selfie jako symbol hnusu

    Muž si fotil selfie se stařenkou, kterou srazil vlak. Muž si fotil selfie se stařenkou, kterou srazil vlak. | Profimedia.cz

    Fotografii nahrál na Facebook italský novinář Giorgi A. Lambri, který ji trefně popsal slovy: „Naprosto jsme ztratili etiku. Barbarství, jaké nečekáte... Nejhorší je, že si vůbec neuvědomoval, že dělá něco špatně.“ Muž si na peroně fotil selfíčko s Kanaďankou (83), kterou v kolejišti ošetřoval tým záchranářů poté, co jí vlak amputoval nohu.

  • 2.Zablokovali vrtulník záchranářů

    5013213:full:true:true

    Motorkářka havarovala ve vesničce Zlatá u Prahy a zůstala ležet v bezvědomí na silnici. Zdravotníci ji začali oživovat a na místo přiletěl i vrtulník. Když přistál, záchranáři chtěli zraněnou na nosítkách naložit a co nejrychleji transportovat do nemocnice. „Mezitím z okolních baráků vyběhli místní a jejich děti, ty naskákaly na vrtulník, rodiče je fotili a dělali si společné selfie,“ popisoval Aha! dramatickou situaci jeden z obyvatel Zlaté. „Zdravotníkům se podařilo dav rozehnat, až když na ně zařvali,“ dodal. Jeho slova potvrdila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová: „Lidé si neuvědomují, že svým počínáním zdržují naši snahu o záchranu života. To, co se stalo ve Zlaté, nebylo bohužel výjimečné.“

  • 3.Snímek nad umírající ženou

    Ilustrační foto Ilustrační foto | MP Praha

    Záchranáři bojovali o život seniorky (†73), která zkolabovala před obchodním centrem Plaza v centru Plzně. Přihlížející lidé se však chovali jako hyeny. „Měli nemístné vtipy a přihlouplé hlášky, které nemají nic společného s etikou. Drama, které měli v tu chvíli před sebou, si fotili, a dokonce si někdo dělal i selfie. Něco podobného jsme nezažili,“ řekl tehdy Martin Brejcha z krajské záchranky. Žena přes veškerou snahu zdravotníků zemřela.

  • 4.Přítelkyně z márnice

    5013208:full:true:true

    Selfie, které obletělo svět v roce 2014, ukazuje neznámého muže, jenž v Kalifornii unesl z márnice mrtvé tělo své přítelkyně. Tato fotka se naštěstí později ukázala jako hoax, tedy falešná zpráva.

  • 5.Zátiší s autonehodou

    5013211:full:true:true

    Hodně za hranou i bez mrtvoly! Tento nejmenovaný americký řidič pokoušel osud, když se za jízdy zvěčnil s autonehodou v pozadí.

  • 6.Vzpomínka na exkurze

    5013206:full:true:true

    Studentka posledního ročníku střední školy z Alabamy pobouřila na internetu, když si na školní exkurzi v biologickém oddělení alabamské univerzity vyfotila selfíčko s tělem sloužícím pro pitvy.

  • 7.Záchranářka k pohledání

    5013212:full:true:true

    Místo aby je ošetřovala, ukazovala na ně nevhodná gesta! Ruskou záchranářku Tatianu Kulikovu (25) vyhodili z práce poté, co si na své sociální sítě nahrávala fotky pacientů ze sanitky.

  • 8.Šílená sestra vraždila?

    5013209:full:true:true

    Italská zdravotní sestra Daniela Poggiali (42) se fotila s mrtvými pacienty. Kvůli podezřelým úmrtím byla později odsouzená na doživotí za vraždy pacientů. Loni byla zproštěna viny.

  • 9.Proč se lidé někdy chovají jako bestie?

    5013207:full:true:true

    Psychiatr Cimický: Vzrušení a adrenalin

    Co vede člověka, aby si na místě, kde probíhá boj o život, udělal selfie? „Boj o život, umírání, smrt lidi přitahuje ze dvou důvodů,“ říká psychiatr Jan Cimický a pokračuje: „Mají potřebu adrenalinu a podobná událost je pro ně velkým vzrušením. Mají také podvědomě radost z toho, že se něco podobného nestalo jim samotným. A to, co vidí, mají potřebu i dokumentovat, k čemuž jim dnešní doba mobilů a internetu náramně nahrává.“ Rozhodně to ale není podle něj fenomén současnosti. „Už ve středověku stály davy lidí na popravy. Moderní technologie pouze dávají nové příležitosti,“ dodal psychiatr.

     

janka69 ( 8. června 2018 23:41 )

dnešným mladým chýbajú hodnoty , v ktorých sme my vyrastali a ktoré , stále považujeme za prvoradé... úcta k ľudskému životu a k životu samému sa dedí po rodičoch...ako sa oni chovajú navzájom k sebe , tak sa budú chovať ich potomkovia... táto nová generácia sú samý sebci a myslia si , že život je jeden veľký mejdan...všetko bez zodpovednosti....

mbmb ( 8. června 2018 13:48 )

Obama na pohrbu Mandely se fotil do mobilu s danskou kravou ministrini a smal se jak pubertak - Michelle se sice mracila, ale ona poklepavala kralovne UK na rameno !!! misto sexualni vychovy radsi pravidla chovani a povinne tanecni.Ti lide uplne zdivocili a tkz Husakovi deti to je generace k pohledani

PremyslOtakar ( 8. června 2018 12:53 )

 Redaktoři z Blesku budou psát o morálce co kdo si může fotit každýho věc !Jen blbouni se hned rozčilují viz,dole těch tu je mraky

jasnovidec01 ( 8. června 2018 10:25 )

Sefie hyeny:Tyhle hnusy se dějí i v Česku....hezkej nadpis,ale proč jsou tam snímky ze zahraničí???podívejte se do mobilů našich záchranářů a hasičů....tam je galerie,každá smrt je proně zajímavá a někteří dobytkové neodolají si vyfotit mrtvého,všimnul si někdo kolik hasičůmá v ruce mobil když jsou u smrťáku???

sores ( 8. června 2018 10:15 )

To vše dělají jen prostoduchý lidé jak to říká Zeman!!! Vše je o lidech, pokud to veřejnost dovoluje nic se nezmění, lidi se pomalu mění v hyeny jen díky beztrestnosti a vše dovolující,to s demokracií nemá vůbec nic společného. Je to hyenismus-hnus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání