Brutálnímu útoku, který v metru Bořislavka zachytily kamery ve tři čtvrtě na devět večer, předcházela podle oznamovatele události pořádná hádka přímo v jednom z vagonů metra. Ve stanici Bořislavka ale všichni čtyři aktéři vystoupili a tři z nich se na dalšího vrhli. A nebylo to žádné pošťuchování. Muži nejprve posledního z party naháněli po nástupišti, ten se jim mrštně vyhýbal a vypadalo to, že rychlejší nohy zvítězí a on násilníkům pláchne. Jenže se zmýlil.

Agresoři lační po fyzickém násilí ho dohnali, v zápalu boje mu svlékli modré tričko a povalili ho na zem, kde ho začali brutálně mlátit pěstmi a kopat. Pokračovali i poté, co se muž přestal aktivně bránit a jen ležel na zemi a rány přijímal.

Útočníci brutálně zmlátili muže ve stanici Bořislavka:

Video
Video se připravuje ...

Tři útočníci napadli muže ve stanici Bořislavka. Policie České republiky

„Útočníci po rvačce nastoupili do vlakové soupravy, kterou odjeli směrem na Dejvickou. Kde ale hledaní následně vystoupili, policisté prozatím nevědí,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Zmlácený mladík zůstal ležet na peronu a pak odjel na Veleslavín, kde z metra vystoupil. Policisté neznají ani jeho identitu, čin totiž na policii sám neohlásil. 

Kromě útočníků a napadeného pátrají i po svědcích události, kteří jsou na videu také zachyceni. Jeden z nich má zelené triko s béžovou vestou, druhý tmavé triko, batoh a kšiltovku.

Dva roky za mřížemi

„Celou událost prošetřujeme pro podezření z trestného činu výtržnictví, za který útočníkům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ popsal Hulan. Nevylučuje ale, že po zjištění podrobností celého incidentu může být čin překvalifikován například na ublížení na zdraví.

„Pokud útočníky, napadeného nebo svědky poznáváte, znáte jejich totožnost nebo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ vyzývají policisté veřejnost. Svědci či napadený se mohou také sami přihlásit na místní oddělení Vokovice, které případ prošetřuje, nebo na kterékoliv služebně.

Napadený vystoupil ve stanici Veleslavín:

Video
Video se připravuje ...

Tři útočníci napadli muže ve stanici Bořislavka. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie