Festival v ulicích již osmým rokem rozzáří Ostravu. Na konci června, tedy v pátek 29. a v sobotu 30., vyroste na výstavišti Černá louka a Slezskoostravském hradě několik scén.

„Letos se nám podařilo sestavit neuvěřitelně rozmanitý program, který nadchne návštěvníky všech věkových generací,“ uvedla ředitelka festivalu Petra Hradilová.

Novinkou letošního ročníku je noční průvod. „Do něj se zapojí hudebníci i nosiči pochodní, účastníci uvidí ohnivou show a uslyší i noční chorál,“ dodala k hlavní novince Hradilová.

Lidem zahrají Golden Big Prague nebo kapela Zrní se symfonickým doprovodem Camerata Janáček. Dostaví se ale také David Stypka a jeho Bandjeez, první vítězka Superstar Aneta Langerová nebo hvězdná Dara Rolins.

Nezahrají ale jen české kapely a zpěváci, ale dorazí i hudebníci z ciziny. Například Kalascima z Itálie, Virelai z Dánska, Tuuletar z Finska nebo britské The Great Malarkey a The Carny Villans. 

„Věřím, že připravený bohatý a zajímavý program opět přiláká tisíce lidí do centra města,“ dodal primátor Ostravy Tomáš Macura (ANO).

VIDEO: Podívejte se na loňské záběry z Colours of Ostrava.


Přečtěte si více o Festivalu v ulicích