Naďu diváci uvidí v seriálu České televize Rapl 2, který se právě natáčí. „Hraju starou zimomřivou ženu bez brýlí a bez líčidel, většinou v kulichu a na vozíčku. Postava to ale rozhodně není tragická,“ prozradila pro Aha! zpěvačka o roli matky detektivy Máchy v podání Tomáše Jeřábka (43). „Nepoznáte mě a to byl opravdu jeden z důvodů, proč jsem do toho šla,“ smála se Urbánková.

Ta natočila již dva díly, ale čeká ji ještě minimálně šest dalších. „Je to skvělé, když je o vás stále zájem, a hlavně že vám zdraví ještě jakžtakž pracovat dovoluje,“ raduje se pětinásobná zlatá slavice, která před lety bojovala s rakovinou prsu.

Naposledy se před kamerou objevila před devíti lety v televizním filmu Herbert v ringu. I když ale v Raplovi vystupuje v nezvyklé roli a bez pověstných brýlí, nad nabídkou prý dlouho neváhala. „Naopak, byla jsem nadšená. Je to pro mě něco nového a baví mě, že tam vůbec nezpívám,“ doplnila.

Zpěvu si ostatně dost užije během vystoupení s folkrockovou kapelou Bokomara. Každý víkend už deset let pak vysílá živě z Jihlavy Českém rozhlase Vysočina Písničky na přání. Sama by si přála, aby se trochu ochladilo, ale i s horkem si umí poradit. „Stačí trochu mátového čaje a pohled na skákající kapry v rybníce,“ svěřila Aha! tajný recept Urbánková.

VIDEO: Píseň Závidím v podání Nadi Urbánkové

362881:gallery:true:true 

Fotogalerie
38 fotografií