Světoznámá návrhářka v roce 1993 založila vlastní značku, která se nejprve zaměřovala pouze na kabelky, posléze přibyly ale i šperky a oblečení. V roce 2006 z firmy odešla, aby se mohla věnovat dceři Frances Beatrix. Právě na své dítě přitom v posledních momentech života zřejmě myslela.

Adresovala jí totiž vzkaz, který napsala těsně před sebevraždou: „Bea, vždycky jsem tě milovala. Není to tvoje vina. Zeptej se táty." Lístek s mrazivými slovy pak ležel vedle těla Kate, která se ve svém bytě na Park Avenue v Manhattanu oběsila na šále.

K zoufalému činu se podle policejních zdrojů uchýlila poté, co jí manžel Andy Spade (55) oznámil, že chce po 24letém manželství rozvod. Dokonce se podle webu TZ odstěhoval do nedalekého bytu.

Andyho bratr, herec David Spade (53), známý především coby svůdník Russel ze seriálu Pravidla zasnoubení, je ze smrti své švagrové zdrcený a zavzpomínal na ni na sociálních sítích společnou fotografií. „Rozmazaný obrázek, ale miluju ho. Kate a já během vánočního rodinného focení. Ten den jsme si užili tolik legrace. Byla tak rázná a rychlá. Dokázala mě neuvěřitelně rozesmát. Pořád tomu nemůžu uvěřit," promluvil herec.

Zatímco on sebevraždu nečekal, sestra zesnulé návrhářky se bohužel něčeho takového bála již delší dobu. „Bohužel se jí nedostalo správné léčby nemoci, kterou podle mého byla bipolární porucha. Snažila jsem se jí několikrát sehnat pomoc," prozradila Daily Mailu starší sestra Kate Reta Saffo, podle níž se na jejím stavu podepsala i její sláva.

Kdykoliv jí totiž doporučovala ústavní léčbu, například na klinice, kde s bipolární poruchou pomohli Catherine-Zeta Jones (48), vždy nakonec vycouvala. Bála se totiž, že kdyby se veřejnost dozvěděla o jejích psychických problémech, ohrozilo by to její image a úspěšnou módní značku, kterou si oblíbily ostatně i vévodkyně Kate(36) a její sestra Pippa Middleton (34).

Spade prý byla také až nezdravě posedlá případem sebevraždy herce Robina Williamse (†63) v roce 2014. Zpravodajství o smrti komika sledovala prý pořád dokola. „Myslím, že ten plán už začala vymýšlet tehdy," míní její sestra. Tu vyděsilo i to, když ji Kate snažně prosila, aby jí šla na pohřeb.

„Reto, já vím, že nenávidíš pohřby a neúčastníš se jich, ale aspoň pro mě, nemohla bys, prosím, přijít na ten můj, prosím!" líčila Saffo s tím, že to byla jedna z posledních věcí, co jí sestra stačila říct. Trvala ale na tom, že svou smrt neplánuje. Očividně už ale pomýšlela na to, že si vezme život.

VIDEO: Sebevraždu spáchal také český herec Laštovka známý z Ordinace: Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem!

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda herce z Ordinace Laštovky (†39): Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem! Blesk TV

 

Fotogalerie
51 fotografií