„Chvíli před polednem projížděli obcí Skřipov, přibrzdili u muže a z okna vozu po něm hodili kámen, který jej nezasáhl. Poté rychle odjeli,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský k prvnímu případu, který se odehrál v neděli minulého týdne.

Po lidech metali vejce

Tím ale jejich řádění nepřestalo. Mezi Budiševicemi a Hrabyní hodili po cyklostovi vajíčko a polili ho octem! Obdobně se chovali i mezi Hrabyní a Hájem ve Slezsku. Zde pro změnu vrhli po skupince cyklistů kelímek s horčicí, která se o výplet jedoucího kola rozprskla na překvapené kolisty.

U Bohuslavic pak házeli vajíčka po dalších cyklistech. Výčet prohřešků bláznivých mladíků ale ještě nekončí. „Poslední zadokumentovaný skutek provedli v obci Bohuslavice, kdy s automobilem přibrzdili u místní cukrárny, vyklonili se z okna vozu, na tváři měli masky a po dvou osobách sedících na lavičce házeli vejce,“ dodal Černohorský s tím, že se ale ani do jednoho z lidí sedících na lavičce netrefili.

Celá záležitost je nadále v prověřování policie. Mladíkům ale hrozí trest za hrubou neposlušnost na veřejném prostranství.

VIDEO: Podívejte se na legendární vajíčkovou kanonádu proti ČSSD z roku 2009.342993:gallery:true:true