„Základem je čistota, takže uklízíme, sekáme trávník a sázíme květiny. Důležité je hezké prostředí a klid,” řekla provozovatelka Autocampu Troja Jolana Leinová. Zásadní novinky prý v kempu nechystají.

Více prostoru pro děti bude u Džbánu

Na koupališti Džbán, které sousedí s místním kempem, například zvětšují hřiště pro děti, počet stánků a k dispozici bude nová stometrová skluzavka. „Chystáme kulturní akce, koncerty, budeme tu mít oslavy Harley-Davidson. V každé pondělí pak bude platit vstupné 50 korun,” řekl Martin Bezvoda z Koupaliště Džbán. Sousední kemp ceny měnit nebude.

Naopak v kempu Drusus v Praze 5 sázejí na poklidné prostředí. „Programy se nepořádají, klienti jsou rádi, že je klid,” uvedl Jiří Staněk. V areálu je pro malé výletníky dětský koutek. V kempu, který nabízí 70 míst pro karavany a stany, jsou dvě ohniště a v celém areálu je možné grilovat.
Na koupališti Džbán už to žije.
Autor: Blesk:TONDA TRAN

Majitelé kempů lákají klienty kromě hezkého prostředí také do restaurací. V kempu Camping Sokol Praha si tak mohou dát snídani, oběd nebo ochutnat vína. Do Prague Central Campu na Žižkově si návštěvníci zase mohou vzít psa a další mají v areálu venkovní bazén.

Kempovat do Prahy jezdí převážně cizinci

Většinu klientů pražských kempů tvoří cizinci. Podle Leinové se počet Čechů oproti minulosti zvýšil. „Stále je to ale v celkovém počtu hostů výrazná menšina,” řekla. Zahraniční turisté převažují i v kempu Drusus, kam přijíždí převážně lidé z Francie, Nizozemska a Jižní Koreje. „V dobrých sezonách se vystřídá okolo 2000 individuálních turistů a skupin,” dodal Staněk.

Fotogalerie
9 fotografií