Muž si počínal jako smyslů zbavený. Nejdříve v jednom z domů na Mendelově náměstí odcizil dámské boty a k nim dětský kočárek. V průjezdu vedlejšího domu poškodil zaparkovaný skútr Honda a v nedaleké Václavské ulici poničil ve dvorním traktu odstavený motocykl stejné značky a skútr Vespa. Odcizil z něj také lékárničku,“ popsal cestu mladého muže policejní mluvčí Bohumil Malášek.

To už si jeho běsnění všiml náhodný svědek, který zavolal policii. „Hlídka muže vypátrala na Mendelově náměstí. Byl agresivní, policisty verbálně napadal a odmítal spolupracovat. Policisté byli proto nuceni k jeho uklidnění použít donucovací prostředky,“ vysvětlil Malášek.

Jak vzápětí vyšlo najevo, muž byl pod vlivem pervitinu a má za sebou už bohatou kriminální minulost. Byl proto převezen do policejní cely. „Tam mu bylo sděleno podezření z krádeže a poškození cizí věci. Navíc v blízkých hodinách rozhodne soudce o jeho vzetí do vazby,“ doplnil mluvčí policie s tím, že škoda z pátečního rána byla vyčíslena předběžně na 20 tisíc korun.

VIDEO: O tom, jak jsou drogy škodlivé, ví velmi dobře Zdeněk Růžička. Bývalý narkoman na rizika upozorňuje studenty středních škol.

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Růžička (40) byl 20 let závislý na pervitinu. Nyní na riziko závislosti upozorňuje studenty. Hynek Zdeněk