Ke zřícení helikoptéry došlo ve středu krátce po poledni. Na místo byli urychleně přivoláni hasiči, policie i záchranáři. Ovšem pilota stroje, královnina spolupracovníka, už se zachránit nepodařilo.

Podnikatel Dodd byl v roce 2014 jmenován do funkce Lord-Lieutenant pro hrabství North Yorkshire (tzn. oficiální zástupce panovníka v dané oblasti) a kromě toho byl předsedou firmy 'York and North Yorkshire with East Riding Local Enterprise Partnership', prokancléřem a předsedou rady vysoké školy University of Hull.

 

„Zatímco čekáme na formální identifikaci, věříme, že jde o Lorda-Lieutenanta Její Výsosti pro North Yorkshire, pan Barry Dodd, držitel řádu britského impéria, třídy Commander," uvedla na Twitteru místní policie. „Naše myšlenky jsou v tomto obtížném čase s jeho rodinou a přáteli. Rodina byla informována a podporu jim nyní poskytují speciálně vyškolení strážníci," doplnila policie, která zatím důvod havárie vyšetřuje.

Smutek ze ztráty svého spolupracovníka pocítila jistě také samotná královna. Ta se ale zatím k tragické události přímo ani prostřednictvím oficiálních cest nijak nevyjádřila.

VIDEO: Ještě nedávno přitom královská rodina oslavovala svatbu prince Harryho (33) s Američankou Meghan Markle (36).

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

   

Fotogalerie
37 fotografií