Policisté se při pátrání po nizozemských mlátičkách, které svými pěstmi a kopy dostali do bezvědomí 34letého číšníka Miroslava, dopustili velké chyby. Nejprve totiž zatkli skupinu nevinných Izraelců v domnění, že se jedná o hledané cizince. Podle popisu jednoho z nich s nimi nezacházeli zrovna něžně. „V podvečer do našich pokojů vtrhli těžkooděnci s vytaženými samopaly, maskami, helmami a v plné zbroji. Začali nás bít a drželi nám atuomatické zbraně u hlav,“ popsal serveru Aktuálně.cz Izraelec Eli Gershzon. Podle svých slov musel následně vyhledat lékařskou pomoc.

Policisté se jim hned, když svůj omyl zjistili, omluvili. „Po omluvě a vysvětlení muži celou situaci pochopili, s policisty si s úsměvem podali ruce, a dokonce se s nimi na památku vyfotili. Také byli informováni, jakou cestou si mohou případně podat na jednání policie stížnost,“ sdělil k události policejní mluvčí Jan Daněk.

Tu začaly ihned po kritice řešit kontrolní orgány pražské policie, ačkoliv oficiální stížnost dodnes nikdo nepodal. „Po linii kontrolních orgánů pražské policie bylo shledáno, že při zásahu proti cizincům na hotelu nikdo nepochybil,“ řekl Daněk. GIBS se případem stále zabývá. „Šetření i nadále probíhá, ještě nebyly dokončeny všechny potřebné úkony,“ sdělil Blesk.cz mluvčí inspekce Ivo Mitáček s tím, že jasno by mohlo být v následujících týdnech.

Číšníka Miroslava zmlátilo pět fyzicky zdatných Nizozemců 21. dubna večer poté, co je požádal, aby opustili restauraci Polpo v obchodním centru Quadrio. Zkopali ho tak, že skončil v bezvědomí a musel se podrobit operaci hlavy. Tři z mlátiček pak u soudu dostaly podmínku a byly vyhoštěny ze země, další dva boxery soud poslal do vazby. „Kriminalisté na případu stále pracují a v tuto chvíli se čeká na vypracování znaleckého posudku z oboru zdravotnictví v souvislosti se zraněními poškozeného,“ doplnil Daněk. Posudek bude důležitý pro přesné stanovení přesné právní kvalifikace případu.

Fotogalerie
34 fotografií