Festival slaví už třináctý ročník. „Jediným lékem na smolnou třináctku je zase o něco větší a zajímavější program,“ uklidňují organizátoři návštěvníky, že se nemusí bát smolné soboty. Můžete se těšit na setkání s tvůrci naživo, diskuse, přehlídku propracovaných kostýmů, soutěže, japonské komiksy i vyhlašování cen. „V malířské dílně se můžete nechat namalovat od známých výtvarníků, a chybět nebude ani dětský koutek pro nejmenší fanoušky,“ prozradila za organizátory Sára Foitová.

Právě vyobrazení podobizny z rukou výtvarníků bude charitativního charakteru. „Petr Kopl a další malíři budou malovat návštěvníky za dobrovolný poplatek, který půjde na charitativní účely,“ sdělila Foitová.

Čtyři možnosti

Program bude opravdu velkolepý. Pokud se budete u jedné činnosti nudit, lehce najdete další. Crwecon si totiž připravil programová pásma, ve kterých dojde na vyhlašování komiksové ceny Fabula Rasa, na deset nejlepších komiksů minulého roku, komiksový kvíz nebo historii takové legendy, jako je Wonder Woman. Petr Kopl a Petr Macek pak představí návod, jak se stát úspěšným komiksovým tvůrcem. Těšit se můžete i na komiksy pro děti, přednášku o drsné škole, deskové hry a panel věnovaný Batmanovi. Sobotní program bude opravdu nabitý.

Kdy? V sobotu 9. června
Kde? Klub Cross, Plynární, Praha 7
Vstupné? žádné

Fotogalerie
9 fotografií