Herec a komik si na oslavě svých půlkulatin v Semaforu rád zavzpomínal na doby, kdy platil za pořádného bouřliváka a proháněl jednu sukni za druhou. Dokonce i řadu známých krásek. „To přiznávám. S Helenou to byl vztah kratší, taky s Dádou. S jinými to bylo třeba zase jen na jednu noc,“ rozpovídal se Sobota.

Zatímco o jiných vztazích mluví s odstupem let poměrně otevřeně, spekulace o jeho dávných pletkách s Marií Rottrovou (76) nechce nikdy komentovat. Tento poměr totiž časově lehce zasahuje už do jeho vztahu s Adrienou Vlasákovou (56), která se v roce 1981 stala oficiálně paní Sobotovou. „Je to všechno minulost. I ve svém věku koukám raději dopředu,“ nechtěl Luděk už další své někdejší milenky prozrazovat.

Slavní gratulanti

Raději si potřásl rukou s gratulanty, například principálem Semaforu Jiřím Suchým (86), který mu doporučil, aby si vzal příklad z nizozemského herce a zpěváka Johannese Heesterse. Ten byl totiž nejstarším hercem na světě a před svou smrtí na Štědrý den 2011 (ve 108 letech) se nebál vystupovat.

Scenárista, malíř a spisovatel Oldřich Dudek (72) si pro oslavence zase připravil zajímavý dárek – erotický obraz a říkanku, která moc nekorespondovala s hercovou pověstí svůdníka. „Třetí zuby, druhá brada a pimprlík samá zrada.“

Veršíčky od Jiřího Žáčka zase přispěl Jiří Krampol (79), kterého pro změnu za dva týdny čeká oslava 80. narozenin. „Když se v kině dívám na Ornellu Mutti, toužím plenit dívčí tutti frutti. A když vidím Růžu – nemůžu.“

Za sukničkáře platil dříve také další z hostů, zpěvák Milan Drobný (73). Teď už ale seká latinu. Před třemi lety se v Třeboni seznámil s Danou Polcaro (60), kterou si loni 7. července vzal za manželku.

Herec a dabér Jiří Klem (74) pro změnu na oslavě zavzpomínal na Sobotovu slavnou historku o záměně slov ručník a strop ve Francii. „Luděk ji vypráví o mně, ale byl to ve skutečnosti Olda Vlach,“ přiznal představitel fotbalisty Vondry z Třiceti případů majora Zemana či profesora Svatopluka Suchého v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.  

VIDEO: Luděk Sobota oslavil 75 let! Jsem životní pesimista! 

Video
Video se připravuje ...

Luděk Sobota oslavil 75. let! Jsem životní pesimista! Hana Hoschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
42 fotografií