Drama se odehrálo v pondělí ráno u Kralovic na severu Plzeňska. Řidič soukromé dopravní zdravotnické služby vezl pacientku na dialýzu do Fakultní nemocnice v Plzni. Ale boural. „U odbočky na Mariánský Týnec se u Kralovic srazil s lesní zvěří. Žena sedící v sanitce spadla ze sedadla a zranila se na hlavě,“ řekla policejní mluvčí Iveta Kořínková. Jestli byla připoutaná, či nikoliv, to zjišťuje policie.

Odjel se ženou na záchranku

Řidič nezavolal záchranku a se seniorkou, která měla poraněnou hlavu, vyrazil zpět do Kralovic. Když přijel na stanoviště záchranné služby, bylo už ale pozdě. „Žádal po nás ošetření pacientky, kterou přivezl. Ven ihned vyběhla lékařka a tým záchranářů. Ti zjistili, že paní je v bezvědomí a nedýchá. Okamžitě ji začali oživovat,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

 

I přes rychlou a odbornou péči ale museli nakonec s resuscitací přestat a konstatovat smrt. Blesk chtěl dát prostor k vyjádření i majiteli soukromé firmy, jehož sanitka ženu převážela. „Nebudu se k ničemu vyjadřovat,“ řekl Josef Kouba.

 

Řidič nadýchal promile

 Řidič soukromé převozní sanitky podle policie řídil opilý. „Zkouška ukázala, že měl jedno promile alkoholu v dechu. Čekáme na výsledky odběru krve,“ potvrdila Kořínková. Muž tak může má „na krku“ dva paragrafy, obecné ohrožení a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Příčinu úmrtí určí pitva

 Kriminálka zároveň nařídila soudní pitvu. Ta by měla zjistit, jestli seniorka zemřela kvůli zranění hlavy při bouračce, nebo její smrt měla jinou příčinu, třeba infarkt či mrtvice. „Od výsledků pitvy se bude odvíjet naše další vyšetřování,“ dodala Kořínková. Policie tak řidiče zatím z ničeho neviní.

VIDEO: Dopravní nehoda osobního auta s vozidlem záchranářů u Jižní spojky.