Stezka začíná za podjezdem železniční tratě v Běchovicích zhruba 300 metrů od křižovatky ulic Mladých Běchovic a Českobrodské.  „Výstavba nové cyklostezky byla zahájena na začátku loňského října a jsme rádi, že se nám podařilo stihnout její otevření s měsíčním předstihem oproti původnímu plánu. Občané Prahy ji tak mohou začít využívat již nyní na samotném začátku cyklistické sezony,“ uvedl náměstek generálního ředitele TSK Matěj Fichtner.

Stezka s asfaltovým povrchem měří 1433 metrů a je široká tři metry. Součástí stavby byla úprava zastávek MHD, dopravního značení a zeleně. Úprav se dočkalo i veřejné osvětlení.

Co se chystá?

Magistrát letos plánuje vložit do rozvoje cyklodopravy až 100 milionů korun. Nejvyšší částka půjde na budování cyklostezek. Instalovány budou nové stojany a dál se bude rozvíjet veřejné sdílení kol, takzvaný bikesharing. Rozšířena bude za 17 milionů vytížená stezka A2 mezi Modřany a Zbraslaví.

Stezka poděl Košíkovského potoka vyjde na 14,7 milionu a dokončena by měla být v polovině roku. Část stezky je už hotova. Peníze půjdou také na stavbu mezi Klánovicemi a Kolodějemi, Cholupicemi a Dolními Břežany a rozšířena bude cyklostezka A1 v Radotíně.

Prostřednictvím Technické správy komunikací magistrát loni investoval do cyklodopravy přes 33 milionů korun. Dalších 17,6 milionu dostaly od města jednotlivé radnice.