„Vybrali jsme nahrávku České filharmonie s dirigentem Jiřím Bělohlávkem,“ upozornil hlavní producent akce Jiří Morávek.

Festival zahájí v sobotu 2. června na Brněnské přehradě český tým Flash Barrandov SFX. Tento tým je čtyřnásobným vítězem soutěže, ocenění za svou produkci pravidelně sbírá v Evropě, Severní Americe či na Arabském poloostrově. Název ohnivého představení nad hladinou přehrady má název Ó štěstěno, …jak Měsíc proměnlivý vždy uhýbáš a dorůstáš…

V termínech 6., 9. a 13. června se opět nad hladinou Brněnské přehrady představí „soupeři“ z Polska, Rumunska a Francie.

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z loňské přehlídky Ignis Brunensis Jolana Halalová

Tečka v domácí režii

Epilog soutěže obstará v sobotu 16. června domácí Ignis Brunensis Team, který svůj ohňostroj na počest výročí Československa odpálí z hradu Špilberk. Ohňostroje na přehradě potrvají i s povinnou částí minimálně 17 minut, epilog bude mít délku 12 až 13 minut.

Jednotlivá ohňostrůjná představení se těší mimořádnému zájmu diváků. Údaje o sledovanosti se pohybují kolem 100 tisíc účastníků a více přímo v prostoru přístaviště. S tím souvisejí i dopravní opatření. Organizátoři, dopravní podnik i policie apelují na příchozí, aby k cestě za atraktivní podívanou u přehrady preferovali městskou hromadnou dopravu.

„Individuální dopravu by lidé měli pečlivě zvážit, parkovací plochy jsou omezené," upozornil městský policejní ředitel Martin Kotlan. Kromě státní policie bude na každou show na přehradě dohlížet asi 80 strážníků.

Posílená MHD

Ohňostroje začínají vždy ve 22:30 hodin. „Dopravu budeme posilovat už od 19. hodiny,“ upozornila mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Doležalová. Podnik nasadí desítky tramvají, autobusů i trolejbusů navíc oproti normálnímu sobotnímu provozu, zřídí posilové linky P1 z nádraží a P11 z České ulice do Bystrce.

Video
Video se připravuje ...

Fascinující pohled z letadla na ohňostroj nad Špilberkem Jolana Halalová, David Malík


Fotogalerie
12 fotografií